Emanet ve mesuliyet…

Emanet bahsi, bizim için oldukça önemlidir. Hatta iman meselesidir. Emaneti korumak ile korumamak arasındaki yakıcı farkı herhalde bilmeyenimiz yoktur. Yine de hatırlatalım: Emanet, mümin ile münafık arasındaki...

Emanet bahsi, bizim için oldukça önemlidir. Hatta iman meselesidir. 

Emaneti korumak ile korumamak arasındaki yakıcı farkı herhalde bilmeyenimiz yoktur. Yine de hatırlatalım: Emanet, mümin ile münafık arasındaki üç büyük farktan bir tanesidir. Mümin kimse emanete ihanet etmez, etmemelidir. Münafık ise, emanete ihanet edendir. 

Emanet, sadece bir kimseye teslim edilen eşya ya da para demek değildir. Emanet dairesi, canımızdan başlar. Dinimiz, eşimiz ve çocuklarımız ile devam eder. 

Bitmedi: Kardeş, kardeşin emanettir. Arkadaş, arkadaşın emanettir. Sözler, ameller, mahrem meseleler, kardeşlere ve arkadaşlara emanet edilir.

Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuşlar: ‘Emaneti, sana güvenen kimseye teslim et.’ Bilmem dikkat ettiniz mi? Burada ince bir nokta var. İtimat edilecek birini aramadan önce itimat edilir biri olmak zorundayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 57 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 122 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 516 Okunma Tiran Namazgâh Camii ne olacak? 06 Mart 2024 | 404 Okunma FETÖ Arnavutluk’ta zayıflıyor mu? 28 Şubat 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar