Bu nasıl iktidar, hikâyesi zor

Kosova’daki bazı basın yayın organları, seçim sonuçlarını “şahinler kazandı” ve yeni hükumeti “savaş kanadı işbaşında” ifadeleriyle duyurdu.Gerçekten öyle mi? Aslında...

Kosova’daki bazı basın yayın organları, seçim sonuçlarını “şahinler kazandı” ve yeni hükumeti “savaş kanadı işbaşında” ifadeleriyle duyurdu.

Gerçekten öyle mi? Aslında böyle… 

11 Haziran erken seçimleri, beklendiği gibi sonuçlandı. Sandıktan çözüm değil, kördüğüm çıktı. Siyasi partiler ve liderler, bu sonuçlardan sonra, herhalde bir kez daha düşünme ihtiyacı hissetmiştir diye düşünüyorduk. Yanılmışız. 

Seçimlerden önce, şöyle bir bilgi/iddia vardı: İktidar partileri arasında ipler gerilecek, erken seçim kararı alınacak ve başka bir iktidarın önü açılacak. Bir de şu: Yeni iktidar ortakları, çok önce, karşılıklı olarak anlaştılar.

Bunlara inanmalı mıyız? Bu kadar basit mi? Koskoca adamlar, ufacık hesaplar peşinde olabilirler mi? Cevabımız, yine bir soru olsun: Hırslı olup da, küçük düşünmeyen/ düşmeyen var mıdır?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 68 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 175 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 64 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 124 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 523 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar