Muhalefet için değişim zamanı

Türkiye’de, seçim yenilgisi sonrası istifa etme, esaslı özeleştiri yapma, kendisini ya da partisini sağlam bir muhasebeye çekme kültürü yok. Ancak bu sefer durum epeyce farklı.Millet İttifakı seçimlere...

Türkiye’de, seçim yenilgisi sonrası istifa etme, esaslı özeleştiri yapma, kendisini ya da partisini sağlam bir muhasebeye çekme kültürü yok. Ancak bu sefer durum epeyce farklı.

Millet İttifakı seçimlere mümkün olan en geniş muhalif tabanla girdi. CHP ve İyi Parti’nin ortaklığına, Saadet, Deva, Gelecek gibi AK Parti tabanından oy koparabileceklerine inandıkları partileri de eklediler. HDP/PKK’nın desteğini aldılar. FETÖ, gerek Türkiye içindeki tabanı, gerek yurt dışı merkezli lojistiğiyle muhalefete tam destek verdi. Bunlara ek, tamamen keyfi olarak, değişim isteyen özellikle genç bir kesim de arkalarındaydı.

Rüzgârın Millet İttifakı’nın arkasından estiğini de kabul edelim. Yüksek enflasyon ve deprem iktidarın aleyhineydi. 21 yıllık kesintisiz iktidar kaçınılmaz olarak yıpratmış, değişim talepleri güç kazanmıştı.

Açıkçası, Millet İttifakı, yüzde 100 kazanabileceği bir seçimi hem ilk turda hem de net olarak görülüyor ki ikinci turda kaybetti. Kendi tabanlarındaki çok büyük motivasyonu heba ettiler. Kendilerine umut bağlayanları hayal kırıklığına, moral çöküntüye sevk ettiler.

Böyle bir hezimetin, muhalefet partileri nezdinde, hiçbir şey yokmuş gibi, türlü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şule öğretmen ve yeni maarif modeli 29 Nisan 2024 | 1.676 Okunma İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 3.025 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.580 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.703 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 619 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar