Korkunç bir ihanet planı

9-10 Eylül 2023’de Hindistan’da toplanan G-20 Zirvesi’nde ABD, Hindistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Almanya, İtalya ve Avrupa Birliği yeni bir ticaret yolunun kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı imzaladılar....

9-10 Eylül 2023’de Hindistan’da toplanan G-20 Zirvesi’nde ABD, Hindistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Almanya, İtalya ve Avrupa Birliği yeni bir ticaret yolunun kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı imzaladılar. Hindistan’ın Bombay şehrinden BAE’ye, Suudi Arabistan, Ürdün ve İsrail üzerinden Hayfa Limanı’na, oradan Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan üzerinden Avrupa’ya ulaşacak bir demir yolu, deniz yolu ve hidrojen boru hattı inşasına karar verildi. Bu koridorun kurulması için çalışmaların 2 ay içinde başlatılması da kararlaştırıldı.

Bu yeni koridor, Çin ve Hindistan ürünlerinin Rusya üzerinden Avrupa’ya geçme zorunluluğunu ortadan kaldıracaktı. Ayrıca Rus gazına bağımlılık da bitirilecekti. Ek olarak Türkiye ve İran da bu koridorla bypass edilecekti. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olmadan ticaret koridoru olmaz” dedi. İsrail Başbakanı Netanyahu ise projeye övgüler düzdü.

Bu projedeki tek “pürüz” Hayfa Limanı’nın güvenliği ve Akdeniz’deki 40 milyar metreküp doğalgaz rezervinin Gazze yönetiminin mülkiyetinde olması idi.

İşte İsrail, bir ayı aşkın süredir, Gazze’de soykırım yaparak Hindistan-Avrupa Koridoru üzerindeki bu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 2.996 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.579 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.703 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar