Bir taahhüt ihtiyacı

21 yıl kesintisiz iktidarda kalmak… Türkiye’de serbest seçimler sonrası bu başarıyı elde eden parti ve lider yok. Demokratik seçimlerin yapıldığı ülkelerde de örneği yok.Böyle bir rekora sahip...

21 yıl kesintisiz iktidarda kalmak… Türkiye’de serbest seçimler sonrası bu başarıyı elde eden parti ve lider yok. Demokratik seçimlerin yapıldığı ülkelerde de örneği yok.

Böyle bir rekora sahip olmanın beraberinde getirdiği zorluklar da var.

Bir noktadan itibaren kendinizle yarışmaya başlıyorsunuz. Kırdığınız rekorları aşmak gibi bir meydan okumayla karşı karşıya kalıyorsunuz. Kitleleri memnun etmekte geçmişe kıyasla zorlanıyorsunuz. Hatalarınızın tolerans eşiği daha da düşüyor.

10 yıl önce yaptığınız hata engin bir hoşgörüyle karşılanırken, 21. yılda yapılan aynı hatanın homurdanmalara, hoşgörüsüzlüğe, eleştiriye maruz kaldığını görüyorsunuz.

Küskünlerin, kırgınların, memnuniyetsizlerin sayısı biraz daha artıyor. Geçmişte, hatta yakın zamanda atılmış devrim niteliğindeki adımların dahi hatırı zayıflıyor. Biraz nisyan, biraz kadir-kıymet bilmezlik ama çokça da haklı gerekçelerle suratlar asılıyor.

14 Mayıs seçimlerine giderken, AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işte bu kesimin gönlünü ferahlatması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.573 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.701 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 79 Okunma Kaybetme korkusuyla kaybetmek 08 Nisan 2024 | 773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar