15 Temmuz: Hepimizin zaferi

15 Temmuz 2006 akşamı askeri hareketliliğin başladığı ilk saatlerde darbe girişiminin kimler tarafından yapıldığı bilinmiyordu. Büyükşehirlerde, AK Parti muhaliflerinin yoğun yaşadığı...

15 Temmuz 2006 akşamı askeri hareketliliğin başladığı ilk saatlerde darbe girişiminin kimler tarafından yapıldığı bilinmiyordu. Büyükşehirlerde, AK Parti muhaliflerinin yoğun yaşadığı semtlerde insanlar darbe girişimini memnuniyetle karşıladılar, hatta balkonlara çıkıp sevinç gösterileri yaptılar.

15 Temmuz akşamı darbe girişiminin seyrini değiştiren en önemli müdahalelerden biri Anadolu Ajansı’ndan geldi. Anadolu Ajansı darbe girişiminin Fetullahçılar tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. İşte o anda, balkonlarına çıkıp darbeci teröristlere alkış tutanlar evlerine girdiler. Kimileri darbeye direnmek için sokağa bile çıktılar.

TBMM’deki direnişe 82 AK Partili, 8 MHP’li milletvekilinin yanında 16 CHP milletvekili de katılmıştı. O gece Meclis’te olmasa da HDP hazırlanan ortak bildiriye imza atacağını bildirmişti.

Darbeye Ankara ve İstanbul direnirken, Diyarbakır, Şırnak Batman da direniyordu. Türkler de, Kürtler de, Araplar da, Sünniler de, Aleviler de, sağcılar da, solcular da darbeye direniyordu.

O gece, parti ayrımı olmaksızın, mezhep, etnik köken, ideoloji, sınıf ayrımı olmaksızın bütün Türkiye darbeye direndi.

15 Temmuz, sadece AK Partililerin, sadece MHP’lilerin zaferi değil, Türkiye’nin zaferidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oylarınızı ziyan etmeyin! 25 Mart 2024 | 875 Okunma Hangi Özgür Özel gerçek? 22 Mart 2024 | 355 Okunma Erdoğan emekli olur mu? 18 Mart 2024 | 835 Okunma Yeniden Refah’ın isabetsiz tercihi 15 Mart 2024 | 801 Okunma Allah bize yeter… O ne güzel dosttur! 11 Mart 2024 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar