Prompter bozulursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da kanaat önderleriyle iftarda buluşmuş, yemek sonrası katılımcılara hitap ediyordu. Gözü salondaki bir hadiseye takıldı, konuşmasını durdurdu, bir müddet izledi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da kanaat önderleriyle iftarda buluşmuş, yemek sonrası katılımcılara hitap ediyordu. Gözü salondaki bir hadiseye takıldı, konuşmasını durdurdu, bir müddet izledi, sonra koruma müdürü Muhsin Köse’yi yanına çağırarak talimatlar verdi ve kaldığı yerden konuşmasına devam etti.

Erdoğan’ın konuşurken bir müddet duraklamasını, sosyal medyada “prompter bozuldu” yalanı olarak servis ettiler. Sosyal medyada hızla yayılan yalan, orada kalmayıp CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Adayı Muharrem İnce’nin diline düştü.

Muharrem İnce günlerdir bu “prompter yalanı” üzerinden meydanlarda prim elde etmeye çalışıyor. İnce, kısırlaşan söylemini, sosyal medya yalanlarıyla renklendirmeye çalışıyor ama bu da ona daha fazla irtifa kaybettiriyor.

Öncelikle belirtelim: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’daki salonda konuşmasını durdurduğunda uzun uzun promptera bakmıyor. Zira bakışları prompter hizasında değil. Erdoğan’ın o esnada salonu, salondaki bir noktayı izlediği çok açık.

Peki prompter bozulmaz mı? Bozulursa ne olur?

Prompter son derece hassas bir cihazdır ve sıkça da arızalanır. Kimi zaman kabloları kopar, kimi zaman bağlantıları çıkar. Prompterın kumanda masasındaki bilgisayarda arıza çıkabilir. Elektrik kesilebilir. Rüzgâr prompterın açısını bozabilir, güneş prompterı görünmez yapabilir. Dar ve kalabalık mekânlarda kullanıldıkları için prompterlar her zaman sürpriz çıkarabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.575 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.701 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 79 Okunma Kaybetme korkusuyla kaybetmek 08 Nisan 2024 | 773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar