Faşizm lekesi silinmez

Türkiye seçime gidiyor ve muhalefet, bir kez daha, Suriyeli misafirler üzerinden istismar siyaseti yapıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve şimdilerde Muharrem İnce, seçildiklerinde Suriyelileri geri göndereceklerini...

Türkiye seçime gidiyor ve muhalefet, bir kez daha, Suriyeli misafirler üzerinden istismar siyaseti yapıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve şimdilerde Muharrem İnce, seçildiklerinde Suriyelileri geri göndereceklerini vadediyorlar.

Suriyelileri geri gönderme vaadinin bir karşılığı var. Bu vaade kulak veren insanlar var. Kılıçdaroğlu, Akşener ve İnce, sürekli Suriyelileri geri göndermekten söz ederken, sözlerinin bazı hastalıklı kalpleri nasıl okşadığını çok iyi biliyorlar. Hastalıklı kalplere hastalıklı mesajlar göndererek oy toplayabileceklerini düşünüyorlar.

Her toplum ve her insandan Ensar erdemi beklenemez. Kurdukları düzenin muhacirler tarafından bozulacağına, kıt kanaat elde ettikleri ekmeğin yeni gelenlerle bölüşülüp azalacağına inanan insanlar muhacirlerden hep tedirgin olmuşlardır.

Muhacirden nefret etmek bir hastalıktır, çoğu insan bunun hastalık olduğunu bilir ve açıktan açığa nefretini dile getiremez, utanır. Farklı olandan nefret etmenin şeytani bir tavır olduğunu bilen insan, ancak örgütlenerek utancını bastırabilir. İşte Faşizm, muhacirden, azınlıktan, farklı olandan nefret etmenin örgütlü şeklidir.

Kemal Kılıçdaroğlu 2014’ten itibaren her seçimde “Suriyelileri geri gönderme” vaadinde bulundu. Şimdi de Meral Akşener ve Muharrem İnce aynı vaadi dile getiriyorlar, her meydanda Suriyeli nefreti saçıyorlar. Üç-beş fazla oy almak adına insanlığın en eski hastalığını, ırkçılığı, Faşizmi sorumsuzca ve tabii ki de ahlaksızca topluma şırınga etmeye çalışıyorlar.

Suriyeli nefreti saçmak CHP’ye bugüne kadar seçim kazandırmadı. CHP 24 Haziran seçimlerine de Suriyeli nefretiyle gidiyor ve yine seçim kazanamayacak. Ancak bu Suriyeli nefreti, bu ırkçılık, bu Faşizm CHP’nin tarihine silinmez bir yeni kara leke olarak kazınacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan emekli olur mu? 18 Mart 2024 | 806 Okunma Yeniden Refah’ın isabetsiz tercihi 15 Mart 2024 | 744 Okunma Allah bize yeter… O ne güzel dosttur! 11 Mart 2024 | 398 Okunma Ankara: Altınok mu Yavaş mı? 08 Mart 2024 | 1.829 Okunma İktidar ve Filistin: Yiğidi öldür, hakkını yeme 04 Mart 2024 | 577 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar