28 Şubat ve FETÖ

“Bin yıl sürecek” denilmişti 28 Şubat postmodern darbesi için; sadece 5 yıl sürdü. 3 Kasım 2002’de millet 28 Şubat darbesine karşı “Anadolu İhtilali”ni gerçekleştirdi. Recep Tayyip...

“Bin yıl sürecek” denilmişti 28 Şubat postmodern darbesi için; sadece 5 yıl sürdü. 3 Kasım 2002’de millet 28 Şubat darbesine karşı “Anadolu İhtilali”ni gerçekleştirdi. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti kadroları hem 28 Şubat’ı tedavülden kaldırdılar hem de etkileriyle mücadele ettiler.

21 yıl önce, 1997’deki MGK toplantısı ve sonrasında her gün gazetelerde, ekranlarda boy gösteren, millete hayatı dar ve zindan eden o kudretli generallerin yerlerinde yeller esiyor. Öyle ya da böyle, yargılandılar ve yargılanıyorlar.

28 Şubat’ın darbeci medyası artık yok. 28 Şubat’ın emir kulu sermaye, 28 Şubat karşısında el pençe divan duran yargı, darbeye payandalık yapan sendikalar, dernekler tek tek iktidarlarını, yani kudretlerini yitirdiler. Bunların bir kısmını millet tasfiye etti; er ya da geç yargı da hükümlerini verecek.

28 Şubat’ın yol açtığı mağduriyetler AK Parti Hükümetleri dönemlerinde önemli ölçüde giderildi. Bugün hala devam eden mağduriyetlerin giderilmesi için de samimi bir çalışma yürütülüyor. Bu vesileyle tekrar duyuralım: 28 Şubat’ın devam eden hak ihlalleri ve mağduriyetlerini tespit etmek, çözüm önerileri üretmek üzere TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde bir alt komisyon kuruldu. Başkanlığına seçildiğim bu alt komisyon, mağduriyetleri devam eden kesimleri dinleyecek, hak ihlallerini tespit edecek ve mevcut sorunlara da en kısa sürede çözüm bulunmasının takipçisi olacak.

TBMM, 24. Dönemi’nde (2012) çok önemli bir çalışma gerçekleştirdi ve yakın tarihteki bütün darbeleri en ayrıntılı şekilde inceledi. Sayın Nimet Baş başkanlığındaki Darbeleri Araştırma Komisyonu kapsamlı bir rapor da hazırladı. Ne var ki, Darbeleri Araştırma Komisyonu, 28 Şubat darbesindeki FETÖ etkisini incele(ye)medi.

Fetullah Gülen ve örgütü kendilerini 28 Şubat’ın mağduru gibi göstermişlerdir. Oysa tam tersine, Fetullah Gülen ve örgütü, 28 Şubat’ın bizzat mimarlarından olmuşlardır. Fetullah Gülen, alenen darbeye destek vermiş, gazete manşetleri üzerinden merhum Erbakan Hükümeti'ni eleştirmiş, Hürriyet Gazetesi’ndeki “Beceremediniz, artık bırakın” manşetiyle alçaklığının ve hainliğinin ilk işaretini o günlerde vermişti. FETÖ’nün Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, başta İsmail Hakkı Karadayı olmak üzere tüm darbe aktörlerine ödül dağıtmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 2.987 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.578 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.703 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar