Kudüs: Şimdi ne olacak?

ABD ve İsrail, Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesine verilecek olası tepkileri kuşkusuz enine boyuna hesaplamışlardır. “Enine boyuna” dediysem, lafın gelişi... İsrail ve ABD, Kudüs, Filistin ve...

ABD ve İsrail, Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesine verilecek olası tepkileri kuşkusuz enine boyuna hesaplamışlardır. “Enine boyuna” dediysem, lafın gelişi... İsrail ve ABD, Kudüs, Filistin ve Ortadoğu’da ilk kez böyle bir adım atmıyorlar. Tarihte attıkları her adıma “standart” tepkiler verildiğini, Müslümanların 3-5 gün gösteriler yapıp, sloganlar atıp, marşlar söyleceğini, ardından da olan biteni hazmedeceğini ABD ve İsrail geçmiş tecrübelerine binaen biliyorlar ve çok da rahatlar. Dahası da var... İsrail ve ABD, her durumda kazanacaklarını da çok iyi biliyorlar.

Olacakları tahmin etmek hiç güç değil. Sıralayalım:

*İslam coğrafyasının her yanında protesto gösterileri olacak. Ateşli nutuklar irad edilecek, bildik sloganlar tekrarlanacak. Öfke sel olup akacak. Bir müddet sonra da o öfke soğuyacak, yerini yavaştan bir umursamazlığa terkedecek, felaket hazmedilecek ya da yeni duruma alışılacak ve herkes evine dönecek.

*Müslümanlar var güçleriyle yeni protesto araçlarına, yani Twitter, Facebook, Instagram ve whatsapp’a yüklenecekler. Her biri ABD menşeli olan bu sosyal medya araçlarının değeri arttıkça artacak. Elbette bu kuruluşların bazılarının Siyonist ortakları daha da zengin olacaklar. Atılan her mesaj, az ya da çok İsrail’e destek olarak dönecek. Ayrıca su mecralardan yapılan protestolar sayesinde istihbarat örgütleri oturdukları yerden keyifle izleme ve dosyalama yapacaklar. Bir tuşla epeyce kuş avlayacaklar.

*Filistin’de yapılacak gösterilerde şehitler verildi, daha da verilecek. Tam da İsrail’in istediği gibi olacak.

*Hamas direniş haklı olarak eylemler organize edecek. Bu da İsrail’e, “Bakın bu Hamas terör örgütüdür” diye propaganda fırsatı sunacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.670 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 615 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 77 Okunma Kaybetme korkusuyla kaybetmek 08 Nisan 2024 | 772 Okunma “Kahvemizi içer, tiyatroyu seyrederiz” 05 Nisan 2024 | 920 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar