Ekim Devrimi’nin 100. yılında Türkiye solu

“Zamanın Ruhuna Karşı”, “Anadolu’da İslam Ruhu”, “Cendere” ve daha birçok kitabın yazarı, değerli dostum Ercan Yıldırım’a, “Türkiye solunun iç tartışmalarına...

“Zamanın Ruhuna Karşı”, “Anadolu’da İslam Ruhu”, “Cendere” ve daha birçok kitabın yazarı, değerli dostum Ercan Yıldırım’a, “Türkiye solunun iç tartışmalarına ilişkin bir şey hatırlıyor musun” diye sordum. Muzipçe gülümsedi, telefonundan eski bir tartışmayı bulup dinletti.

1995 yılında, Mehmet Ali Birand’ın 32. Gün programında, Türkiye solunun önde gelen isimleri, Doğu Perinçek, Ertuğrul Kürkçü ve Bülent Uluer canlı yayında solu tartışıyorlar. Ekim Devrimi’nin 100. Yılı anısına bu tartışmayı “sansürleyerek” buraya alıntıladım. Türkiye solunun dünü, bugünü ve muhtemelen istikbalini görmek için buyurunuz:

Mehmet Ali Birand (MAB): Sosyalist sol aslında en çok fraksiyonlara bölünen bir şey… Neden?

Ertuğrul Kürkçü (EK): Biz şimdi bu fraksiyonları ortadan kaldırıyoruz. Bir bizim partimiz olacak, bir Doğu Perinçek’in partisi olacak.

Doğu Perinçek (DP): Bir neoliberal Yeni Dünya düzeni taraftarı parti olacak… Bakın burada, Cem Boyner’in partisine katılacaklar.

EK: Bir devrimci parti olacak, bir de Kemalist parti olacak, sizin parti gibi. Cem Boyner’in partisine sen gideceksin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.575 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.701 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 79 Okunma Kaybetme korkusuyla kaybetmek 08 Nisan 2024 | 773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar