AK Parti ve gelecek (6) FETÖ ile mücadele

15 Temmuz gecesi millet devleti sokaktan tuttu kaldırdı; 16 Temmuz sabahından itibaren ülkede ne sosyoloji eski sosyolojiydi, ne de siyaset eski siyaset olabilirdi.AK Parti, 15 Temmuz’un getirdiği bu yeni sosyolojiye karşı yeni siyaset üretmenin, yeni...

15 Temmuz gecesi millet devleti sokaktan tuttu kaldırdı; 16 Temmuz sabahından itibaren ülkede ne sosyoloji eski sosyolojiydi, ne de siyaset eski siyaset olabilirdi.

AK Parti, 15 Temmuz’un getirdiği bu yeni sosyolojiye karşı yeni siyaset üretmenin, yeni duruma uyum sağlamanın, değişim zorunluluğunun hareketliliğini yaşıyor.

FETÖ ile mücadele amansız yürüyor, evet, ama bu mücadele,  kimi zaman bumerang olabiliyor, kimi zaman silah geri tepebiliyor, kimi zaman bomba elde patlayabiliyor.

Nedeni çok açık: Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık 2013’de, 17 Aralık’ı bir milat olarak etti. Başlattığı zorlu kavgaya, kendisi, etrafındaki bir avuç yol arkadaşı ve basiret, hikmet sahibi millet dışında kimse girmedi. Kavgaya asıl girmesi gerekenler gönülsüz davrandılar. 15 Temmuz’daki alçak darbe girişimi dahi bu gönülsüzlüğe çare olmadı, gönülleri de, gözleri de açmaya yetmedi.

Şimdi, bu gönülsüzler, samimiyetsizler ve korkaklar sayesinde, sınırları elastiki, geçişken, delik deşik, kevgire dönmüş, haydi daha iyimser olalım, dönüşmeye eğilimli ya da öyle algılanan bir mücadele var.

Eskiler “şüyuu vukuundan beter” derlerdi; modern zamanlarda “algı gerçekliği örter” diyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon 03 Mayıs 2024 | 3.919 Okunma Şule öğretmen ve yeni maarif modeli 29 Nisan 2024 | 1.687 Okunma İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 3.026 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.581 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar