AK Parti ve gelecek – 3

Eskiler ve Yeniler Recep Tayyip Erdoğan vefalı bir liderdir; vefasından olsa gerek, çokça da hayal kırıklığı yaşamış bir liderdir.Erdoğan, sık sık “yola çıktıklarımızı yolda...

Eskiler ve Yeniler

Recep Tayyip Erdoğan vefalı bir liderdir; vefasından olsa gerek, çokça da hayal kırıklığı yaşamış bir liderdir.

Erdoğan, sık sık “yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeyiz” diyerek de bu vefasını dile getirmiştir.

Ne var ki, dünya bir imtihandır ve bu imtihanların en çetini de “makamla imtihan”dır. 16 yıl önce yola birlikte çıkılanların bir kısmı, imtihanı kaybetmiş, ayağı tökezlemiş, başı dönmüş ve yolda kaybolup gitmiştir.

AK Parti’nin parti kademelerinde ve bürokrasideki atamalarında kuşkusuz liyakat önemlidir, ama tek başına yeterli olmaz. Liyakat kadar, ülkesine, milletine sadakat, dürüstlük, uyum ve benzeri bir çok kriter de sorumluluk yüklenebilmek için gerekli şartlardır.

Çoğu “yol arkadaşı”, kritik görevlere getirildiklerinde, bunu “kendilerinden menkul” zannederler. “Dünyada o işi yapabilecek yegane kişinin kendileri olduğunu” düşünürler, “o işi yapmak için yaratıldıklarını, bu misyon için doğduklarını” zannederler, o görevde olmasalar “devletin veya partinin çökeceğine”, kendilerinin “vazgeçilemez” olduğuna, “küçük dağları kendilerinin yarattığına”, oturdukları koltuklara “kendi mücadeleleri, kendi başarıları” neticesinde geldiklerine inanırlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 2.990 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.579 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.703 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar