Yumurtasız omlet, HDP’siz demokrasi

Bugün, eğer olağandışı bir engelleme ile karşılaşılmazsa Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 3. Büyük Kongresi Ankara’da toplanıyor. Yukarıdaki kısacık paragrafta altını siyah...

Bugün, eğer olağandışı bir engelleme ile karşılaşılmazsa Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 3. Büyük Kongresi Ankara’da toplanıyor.
Yukarıdaki kısacık paragrafta altını siyah çizip, eğik dizip dikkatinizden kaçmaması için çabaladığım cümlecik sizce abartılı mı, gereksiz mi, saçma mı?
Mesela AKP Reisi’nin aklına esse ve mesela “Kahraman ordumuz Afrin’de tarih yazarken bu askeri harekâta resmen ve açıkça karşı çıkan bir partinin kongresinin toplanmasına bile izin verilmemesi gerekir” gibi bir yave dillendirse AKP’nin siyasetçilerinden bakanlarına, bakmayanlarına, devletin üniformalı, üniformasız bürokratına kadar görevli, yetkili herkes kolları sıvamaz mı?
Mesela polis Ankara’ya giren bütün yolları tutup otobüs, minibüs, midibüs, araba, motosiklet, bisiklet ile kongreye geldiği tahmin edilen HDP delegelerinin yolunu kesse ve Ankara’ya sokmasa çok mu şaşırırsınız?
Mesela “HDP Kongresi delegeler gelemediğinden sadece Ankara delegeleri ve Ankara’da olan milletvekilleri ile toplandı” diye bir gazete haberi okusanız “Haydi canım olmaz öyle saçma şey” filan mı dersiniz?
En iyisi bu “Mesela”ları burada keseyim. Gerçi ben en saçmalarını düşünüp yazıyorum ama ya ciddiye alırlarsa…
Neme gerek…

*** 6 milyon seçmenden oy almış, 1 Haziran 2015 seçimlerinde 80 milletvekili çıkarmış; AKP Reisi “Bana ne, bana ne, bu sayılmaz işte, sayılmaz” diye mızıklanınca apar topar yeni seçime gidildiği 1 Kasım 2015’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 59 milletvekili ile temsil edilen HDP’den söz ediyoruz.
Hani benim bildiğim, halen 9 milletvekili hapishanede olan; “Yanılmışsın ga...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.822 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.223 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.771 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar