Yalnız kişiler değil, bu ülke mağdur

AKP’nin en tepesinden dümen neferlerine, medya tetikçilerine kadar çok geniş bir kesim darbe girişimi sonrasında başlayan geniş (Yetmez: Çok geniş. I-ıh, bu da yetmez: Gözü dönmüş) gözaltına...

AKP’nin en tepesinden dümen neferlerine, medya tetikçilerine kadar çok geniş bir kesim darbe girişimi sonrasında başlayan geniş (Yetmez: Çok geniş. I-ıh, bu da yetmez: Gözü dönmüş) gözaltına alma, tutuklama, açığa alma, meslekten ihraç dalgasında mağdur edilenler olduğuna ilişkin tek bir cümle duymak istemiyor; dile getirenlerden nefret ediyor. 
En tepesindeki zat hemen her toplantıda ya da mitingde sözü oraya getiriyor ve “Valla kusura bakmasınlar ama kimse mağduriyet edebiyatı yapmasın” buyuruyor. 
Valla, ben kusura bakıyorum. 
Mağduriyetler üstünde inatla duruyorum, duracağım ve bunun edebiyat filan olmadığını, tersine bir vicdan sorunu olduğunu da hem o zata, hem benzerlerine hatırlatacağım. 
Mağdur için sözlük “Gadre uğramış. Zulüm görmüş. Hakkı yenmiş” gibi karşılıklar veriyor. 
15 Temmuz sonrasında başlayan dev boyutlu gözaltı, tutuklama dalgası sırasında bir tek bile haksızlığa uğramış kimse olmadığını söyleyebilecek bir babayiğit var mı? Varsa çıksın da boyunu, seviyesini, kıratını, kalibresini görelim. 
Darbeye dolaysız kalkışanların cezalandırılması ya da kamu görevi sırasında yetkili kurum ve kişilerin değil bir başka merkezin buyruklarına uygun davrananların ayıklanması gerektiğine aklı başında kimse itiraz etmez, etmiyor da... 
Ama aklı başında hiç kimse de meselâ Şahin Alpay’ın, meselâ Altan kardeşlerin, meselâ Murat Aksoy’un, meselâ Lale Sarıibrahimoğlu’nun darbeye karıştıklarını ya da darbecileri desteklediklerini ya da darbenin koşullarını hazırlamak için kalem oynattıklarını söyleyemez. 
AKP’nin Kürt sorununa yaklaşımını sert bir dille eleştiren, Kürt yurttaşların sorunlarına duyarlı olan ve barışçıl bir çözüm için çaba gösterenlerin ya da sadece KESK üyesi olma “suçunu” işleyenlerin tutuklanmasına, gözaltına alınmasına, meslekten ihraç edilip açlığa, yokluğa, yoksulluğa terk edilmesine gelince... 
Gelmesek daha iyi. 
Siz darbeye kalkışan ya da darbede fiilen yer almasa bile FETÖ’ye bağlı olanlara yönelik bir cezalandırma ve temizlik operasyonu başlattığınızı açıklamamış mıydınız? Peki, meselâ Necmiye Alpay’ın, meselâ Aslı Erdoğan’ın FETÖ bağı üstüne söyleyecek tek kelimeniz, tek kanıtınız var mı? 
Tabii FETÖ operasyonu dümeniyle ülkedeki bütün muhaliflerinizi, ama Kemalist, ama Atatürkçü, ama sosyalist, ama Marksist, ama demokrat, ama özgürlükleri savunmaya kararlı, ama Kürt, ama Türk bütün muhaliflerinizi susturmak, içeri tıkmak, sesini kısmak gibi kirli bir hesabınız, planınız varsa bilemem. 
Bilemem ama bana var gibi geliyor da...

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.822 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.223 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.771 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar