Yalancı hangisi? Obama mı, Erdoğan mı?

Nur topu gibi yeni bir tartışma konumuz oldu: Obama “Dedim” diyor; Erdoğan “Demedi” diyor. Demek ki ikisinden biri yalan söylüyor. Hangisi olduğu umurumda değil. Ama hangisi olursa olsun yalancıyı bilmek...

Nur topu gibi yeni bir tartışma konumuz oldu: 
Obama “Dedim” diyor; Erdoğan “Demedi” diyor. 
Demek ki ikisinden biri yalan söylüyor. Hangisi olduğu umurumda değil. Ama hangisi olursa olsun yalancıyı bilmek çok umurum. 
Umurum, çünkü mahalle kahvesinde tartışan, “dedim, demedi” laf yarışına giren vatandaş Ahmet Efendi ile Mehmet Efendi’den söz etmiyoruz. 
Biri dünyanın en zengin ve en güçlü ülkesinin başkanı. Öteki ülkemizin seçilmiş cumhurbaşkanı. 
İkisinden birinin yalancı olması, hangisi olursa olsun küçük değil, büyük çaplı bir rezalet anlamına gelir. 
Sahi hangisi?

***

Yazıya “gümmm” diye kestirmeden girdim galiba. 
Bir hatırlatma yaparak anlaşılır kılmaya çalışayım. 
Nükleer Güvenlik Doruk Toplantısı için dünya liderleri Washington’da bir araya geldi. Hazır bir araya gelmişken ikili, üçlü görüşmeler de yapıldı. Bu ikili görüşmelerden biri Obama ile Tayyip Erdoğan arasında geçti. 50 dakika sürdü. Fotoğraflardan hatırlayacaksınız, iki liderin yanı sıra notlar tutan iki yardımcı da o odadaydılar. Ayrıca Obama Türkçe, Erdoğan İngilizce bilmediğine göre besbelli ki gözümüze çarpmayan minik kulaklıklar aracılığıyla “anında çevirmen”ler de buluşmayı izlediler. 
Kaldı ki böylesi buluşmalarda konuşulanlar mutlaka banda alınır, yazıya dönüştürülüp bir tutanağa geçirilir. 
Yani… 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.822 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.223 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.771 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar