Teröre hayır’ mı, ‘Her türlü teröre hayır’ mı?

14 kuruluş bir araya geldi ve yarın Ankara’da “Teröre hayır, kardeşliğe evet” mitingi için çağrı yaptı. 14 kuruluş için ısrarla “Sivil Toplum Kuruluşu” deniyor ama bence bunlar meslek...

14 kuruluş bir araya geldi ve yarın Ankara’da “Teröre hayır, kardeşliğe evet” mitingi için çağrı yaptı. 14 kuruluş için ısrarla “Sivil Toplum Kuruluşu” deniyor ama bence bunlar meslek örgütü. “Sivil” toplum örgütünün daha zengin ve derin bir anlamı var. Hükümetlerin denetiminden ve etkisinden tümüyle sıyrılmış örgütlenmelere STK deniyor. 
Neyse. Bu bir ayrıntı. 
Bir basın toplantısında yan yana gelmiş 14 meslek kuruluşu temsilcileri bizleri çağırdıkları mitingi “Teröre hayır, kardeşliğe evet” sloganı ile tanımladılar. 
Doğrusu güzel. Bugünlerde böyle bir çağrıya sahiden ihtiyaç var. 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu basın toplantısında sözcülüğü de üstlenmişti ve “Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 78 milyon, hepimiz Türkiye’yiz. Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde” dedi. 
Doğrusu bu da pek güzel. Milliyetçilik (dileyen “Ulusalcılık” diye de okuyabilir) ile kol kola girmiş ırkçılığın kentlerin sokak ve meydanlarında kol gezen linç çeteleri ürettiği bugünlerde böylesi bir yaklaşım ancak alkışlansa gerek. 
Aynı basın toplantısında, “Bayrağını al da gel” çağrısı da yapıldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.828 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar