Tek taraflı çatışmasızlık, çift taraflı çatışma

7 Ekim’de Özgür Gündem’de KCK Eşbaşkanı Bese Hozat’ın bir yazısı yayımlandı: “Özgürlük Hareketi, HDP’nin 1 Kasım’daki büyük zaferine daha fazla katkı...

7 Ekim’de Özgür Gündem’de KCK Eşbaşkanı Bese Hozat’ın bir yazısı yayımlandı: 
“Özgürlük Hareketi, HDP’nin 1 Kasım’daki büyük zaferine daha fazla katkı sunmakiçin tekrardan tarihi bir tutum takınarak AKP’nin tüm iğrenç planlarını bir kez dahaboşa çıkaracak ve gereken hesabı soracaktır”. 
Kürt siyasal hareketini ve onun dilini iyi tanıyanlar bu “satırların arası”nı kolayca okudular. PKK tek taraflı çatışmasızlık kararı alacaktı ve kararın gerekçesi 1 Kasım seçimi öncesinde HDP’ye destek olmak, daha doğru bir deyişle HDP’nin çalışmalarını zora sokmamaktı. 
Karar sadece HDP’liler ya da HDP’ye oy desteği verenler değil, “Acaba bu seçimyapılabilecek mi” kaygısını taşıyanlar için de sevindirici bir haber oldu. 
Buna karşılık olası bir çatışmasızlık durumunun AKP’nin sefil oy hesaplarına hiç de yarar sağlamayacağını, hatta bu kirli hesapları suya düşüreceğini çabucak sezen AKP kanadı, en tepesinden tepenin biraz altındaki en “sadık”a kadar (Tayyip Erdoğan ve Yalçın Akdoğan demiş oldum) hemen “atış serbest” kararı aldılar.
Erdoğan konuştu: 
“Çatışmasızlık diye bir ifadeyle halkı kandırabileceklerini zannediyorlar. İktidarı ve şahsımı suçlamaya kalkıyorlar”. 
Akdoğan konuştu: 
“PKK örgütünün, sıkıştığı zaman, kış üslenmesine gideceği zaman veya siyasiuzantısının işine yarasın diye bu tür siyasi taktik hamleler içerisine girdiğini çok gördük. Buna karnımız tok”. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar