Şu Öcalan’ı bir de biz dinlesek...

Kapıyı Yalçın Akdoğan açtı. “Öcalan bunları sopayla kovalar” dedi. Eh koskoca başbakan yardımcısı. Üstelik “Sakın çözme süreci”nden sorumlu bakan....

Kapıyı Yalçın Akdoğan açtı. “Öcalan bunları sopayla kovalar” dedi. Eh koskoca başbakan yardımcısı. Üstelik “Sakın çözme süreci”nden sorumlu bakan. Dahanın dahası İmralı’da Öcalan’la görüşen Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı’yla ister istemez yakın ve yoğun ilişkisi olan bir bakan. O yüzden dediğine itibar etmek gerek.
Ben de ettim zaten. Hatta ilk duyduğumda yanımdakilere “Çok doğru. Öcalan sopayla kovalar. Öncelik ve özellikle bu Yalçın Akdoğan’ı...” dedim. 
Bu yüzü yuvarlak, gözleri yuvarlak, gözlükleri yuvarlak, sözleri yusyuvarlak bakanın Dolmabahçe mutabakatı sırasında HDP’lilerle yan yana beşuş (= gülmenin ya da sırıtmanın Arapçası) bir çehre ile pozlar verdikten, attığı twittlerde çözüm sürecinde o aşamaya gelinmesinde katkısı olanlara teşekkür ettikten sonra okkalı bir saray fırçası yiyince nasıl çark ettiğini, yaladığını nasıl tükürdüğünü ve tükürdüğünü nasıl yaladığını hep birlikte görüp gözledik. 
(Parantez. Akdoğan için “yuvarlak yüz, göz, gözlük, söz” dedim diye onun fiziksel özellikleri, görünüşü ile alay ettiğim sonucuna varmayın lütfen. Kimsenin görünüşü, fiziksel, özellikleri ile dalga geçmemeyi ustalarımdan öğrenmiş, meslek ilkesi bellemişim. Bu ilkeden sapmam. Ancak Akdoğan’ı her gördüğümde, bilge ağabeyim, rahmetli Sermet Çağan’ın “İnsan 35’inden sonra suratından sorumludur” bilge sözünü hatırlamadan edemiyorum. N’apayım, elimde değil... Parantezi kapat). 
Akdoğan’ın “Öcalan sopa ile HDP’lileri, KCK’lileri kovalar” incisinin üstünden çok geçmeden bir başka söylenti Ankara’dan yayılmaya başladı. Öcalan, HDP’lileri, KCK’lileri, PKK’lileri, HPG’lileri ve AKP’lileri çok, ama çok sert eleştirmiş. 
Kaynak? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar