Sorun Valiler mi, Valilik mi?

Valiler epeydir “marifet” gösteriyorlar. Bu marifetler gazetelerin ilk sayfalarında, ekranların ana haber bültenlerinde bizlere kâh kahkahalar attıran, kâh “Yok artık” dedirten haberlere dönüşüp...

Valiler epeydir “marifet” gösteriyorlar. Bu marifetler gazetelerin ilk sayfalarında, ekranların ana haber bültenlerinde bizlere kâh kahkahalar attıran, kâh “Yok artık” dedirten haberlere dönüşüp karşımıza çıkıyor.

Ödüllü bir öğretmeni öğrencilerin önünde aşağılayıp sınıftan kovacak kadar densizleşen Yalova Valisi bu marifetler dizisine sadece tüy dikti. Yani Yalova Valisi, valiler arasında bir anomali, bir aykırı kişi değil.

Benzeri epey vali o koltukları doldurmakta. Kimisinin marifeti medyaya yansıyor, kimisinin yansımıyor.

Hatırlayın, daha önce de Edirne’ye vali yapılan bir zat, İsrail’e öfkelenip “İçimdeki büyük kinle söylüyorum bunları” dedikten sonra, kentte üç yıldır restorasyon çalışmaları süren “Sinagog”un bundan böyle ibadethane olarak kullanılamayacağını ilan etmişti. Buram buram antisemitizm kokan bu sözler hak ettiği tepkiyi görünce vali büyük bir pişkinlikle tükürdüğünü yaladı. Ancak o gün bugün Edirne’de valilik koltuğunda oturmaya devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar