Şimdi bizim patron kim?

Oturup ciddi bir yazı yazacaktım. Zaman gazetesine kayyum marifetiyle el konmasının egemen olan rejimi tanımlamak, nitelemek, adlandırmak için mükemmel bir gösterge olduğunun altını çizecektim. Ardından epeydir kafamda...

Oturup ciddi bir yazı yazacaktım. Zaman gazetesine kayyum marifetiyle el konmasının egemen olan rejimi tanımlamak, nitelemek, adlandırmak için mükemmel bir gösterge olduğunun altını çizecektim.
Ardından epeydir kafamda evirip çevirdiğim bir soruyu tartışmaya çalışacaktım:
AKP medyasında Gülen Cemaati’ne artık sadece ve ısrarla FETÖ deniyor. Yani Fethullah Terör Örgütü. Fethullah’tan Feto üretilmesini anlıyorum da oradan FETÖ’ye nasıl atlandı?
Gülen Cemaati’ni az çok, iyi kötü bilirim.
Türk milliyetçisi, Sünni İslamcı, devlete tapan bir siyasal-ideolojik çizgileri var. Said-i Nursi’nin ardılı bir hareket olarak ortaya çıktı. Kendi öğrenci yurtlarında, ışık evlerinde barındırdıkları öğrencilerin en parlaklarını üniversite eğitiminde de destekleyip kadro olarak kazanmaya önem verdiler.
Cemaatin kurucusu ve her şeyi Fethullah Gülen’in daha 1970’li yıllarda “Maliye’de, Harbiye’de, Adliye’de, Hariciye’de, Emniyet’te, Dahiliye’de yer almalıyız” diyerek belirlediği hedef, Cemaat için her zaman öncelik ve ağırlık taşıdı. Nitekim 2002’de AKP tek başına ve Cemaat’le el ele iktidara geldiğinde yüksek bürokrasinin hemen her dalına yerleştirilecek eleman kaynağı Cemaat’in tezgâhında yetişenler oldu.
Evet, o ciddi yazıyı yazsaydım, bunları sıralayacak ve ardından soracaktım:
“İyi güzel de buradan bir terör örgütü nasıl çıkar?”
Tamam, Cemaat’in siyasal-ideolojik çizgisi bana çok -hatta fazla çok- zıt düşen Türk milliyetçiliği ve ondan da çok zıt düşen Sünni İslâm. Ancak bu, o hareketi bir terör örgütü olarak tanımlamaya yetmez. Cemaat’in bugüne dek şiddet kullanmayı özendirdiğine de, şiddet (terör) kullanan bir örgütlü yapı kurduğuna da tanık olan yok.
Eğer Tayyip Erdoğan’ın ve takımının telefon konuşmalarını yasadışı yöntemler kullanarak dinleyip kirli çamaşırlarını gün ışığına çıkarmak terör ise ben terör kavramını bugüne dek yanlış öğrenmişim demektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.823 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.223 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.771 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar