‘Sıcak buz’ ya da ‘hem savaş, hem siyaset’

Şu cümle uluslararası bir haber ajansından, Reuters’tan: “PKK Cizre saldırısını üstlendi. HPG adına yapılan açıklamada eylemin Öcalan’a uygulanan tecridin sürmesi ve müzakerelerin önlenmesine...

Şu cümle uluslararası bir haber ajansından, Reuters’tan:
“PKK Cizre saldırısını üstlendi. HPG adına yapılan açıklamada eylemin Öcalan’a uygulanan tecridin sürmesi ve müzakerelerin önlenmesine karşı yapıldığı belirtildi...”
Şu cümle de Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raportörü Kati Piri’den:
“... Şu açık ki PKK’nin her gün yaptığı saldırılarla, bu böyle devam edemez; bu, müzakereleri başlatacak bir zemin değil...”
Şu cümleler de benden:
“Son 10 gün içinde PKK’nin üstlendiği büyük ve sonuçları pek ağır ‘eylemler’e tanık olduk. Van, Bitlis, Elazığ ve önceki gün de Cizre. PKK’nin bu eylemleri üstlenişi üstüne yaptığı açıklamaların hemen hemen hepsinde gerekçe aynı: Öcalan’a uygulanan tecridin sürmesi ve hükümetin müzakerelere yanaşmaması...”
Şimdi gel de sorma:
PKK’nin art arda patlayan “eylemleri” açıklanan “eylem gerekçesine” uyuyor mu?
Daha yalın soralım: Savaşı kentlere yayma stratejisinin halkaları olan bu bombalı saldırılar Öcalan’a uygulanan tecridin kilidini kırar mı, müzakere yolunu açar mı?
Yazdığı raporlarla AKP iktidarını kızdıran, zaman zaman çılgına çeviren Kati Piri’nin “Bu müzakereleri başlatacak bir zemin değil” cümlesine “Yanılıyorsun Kati Piri, o yol açılırsa ancak böyle açılır” diyecek ve bu dediklerini şiddetin son bulması, barış masasının yeniden kurulması, bu ülkenin Kürt yurttaşlarını mutlu kılacak adımların birbirini izlemesini tutkuyla isteyen, savunan bencileyin Türk ya da Kürtleri ikna edecek bir açıklamaya kavuşturacak bir babayiğit var mı?
Ben, “Yok. Çünkü olamaz” diyenlerdenim.
Tersini savunan beri gelsin. Gelsin ama bizi ve önce kendini ikna edecek gerekçelerle beri gelsin...

***

Çok yazıldı çizildi. Bıktırmacasına yine yazılacak çizilecek.
Kürt siyasal hareketi bütün bileşenleri ile yani Kandil’i ile HDP’si ile, DBP’si ile bir tercih eşiğinde:
Siyaset mi, savaş mı?
Bu sorunun cevabını AKP elebaşıları vermeyecek

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar