PYD Türkiye için bir tehlike mi?

ABD’nin saçı kavuniçiye boyalı başkanı Donald Trump Suriye’de IŞİD’e karşı savaşta PYD’nin silahlı kolu YPG’ye ağır silahlar verileceğini açıkladı. Tam da ve hem de Tayyip...

ABD’nin saçı kavuniçiye boyalı başkanı Donald Trump Suriye’de IŞİD’e karşı savaşta PYD’nin silahlı kolu YPG’ye ağır silahlar verileceğini açıkladı.
Tam da ve hem de Tayyip Erdoğan’ın 16 Mayıs’ta ABD’ye gidip Başkan ile görüşeceği günlerin arifesinde.
Besbelli ki bu, AKP iktidarı için en hafif deyimle “soğuk bir duş”, daha az hafif bir deyimle “beklenmedik bir darbe” oldu.
Nitekim Hükümet cephesinden art arda açıklamalar geldi.
Günleri sayılı Başbakan Binali Yıldırım konuştu:
“ABD bir tercih yapmalı. PKK’ya doğrudan ve dolaylı yardım anlamına gelecek girişimleri bizim kabul etmemiz mümkün değildir.”
Yetmedi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuştu:
YPG’ye geçen her silah Türkiye için tehdittir.”
Bu tepkilere cevap ABD yönetimi adına Savunma Bakanı Jim Mattis’den geldi:
“Koalisyon içindeki ortağımız Türkiye’nin güvenlik kaygılarının farkındayız. Türkiye hükümetini ve halkını temin ederiz ki ABD Türkiye’ye yönelebilecek ek güvenlik risklerinin önlenmesi ve NATO müttefikimizin korunması hedefine bağlıdır.”
Jim Mattis’in cevabını diplomasi diline aşina olanlar nasıl yorumlar, değerlendirir bilemem. Bana, sünnet çocuğuna “Korkma acımayacak; ucundan azıcık” diyen kirve tesellisi gibi geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.823 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.223 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.771 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar