Oğuz Güven de tamam. Sıradaki lütfen (mi?)

Çok çalışkan savcılarımız, yargıçlarımız var. Cumhuriyet’i kuşatma, susturma, köşeye sıkıştırma, kadrosunu Silivri’ye taşıma “operasyonu” hız kesmiyor, ara...

Çok çalışkan savcılarımız, yargıçlarımız var. Cumhuriyet’i kuşatma, susturma, köşeye sıkıştırma, kadrosunu Silivri’ye taşıma operasyonuhız kesmiyor, ara vermiyor.
196 gün önce 14 Cumhuriyet çalışanını gözaltına aldılar. Beş gün sonra iki arkadaşımızı gözaltından serbest bıraktılar. Geri kalan on ikimizi bir sulh ceza yargıcının karşısına çıkardılar. Artık sizler de ezberlediniz, sulh ceza hâkimliği denen hukuk ucubesi aslında tutuklama aygıtı olarak işlemekte. Nitekim beni ve Hikmet’i (Çetinkaya) yaşımız tutmadığı için tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıp, kalan 10 arkadaşımızı Silivri’ye yolladılar.
Yetmedi.
Cemaat’in kirli çamaşırlarını ortaya döktüğü “İmam’ın Ordusu” kitabını yazan Ahmet Şık’ı bu kez de “İmam için propaganda yaptı” deyip yeniden içeri tıktılar.
Yetmedi.
Cumhuriyet’te moto-kuryelik yaparak ekmeğini kazanan Yavuz Yakışkan arkadaşımızı gözaltına aldılar. Telefonla konuştuğu kişinin ByLock kullanan Ankaralı bir bürokrat değil, oğlunun arkadaşının babası olduğu ve ByLock’lu zatla aynı ad ve soyadını taşıdığı anlaşılınca “Pardon” deyip bıraktılar. Pardon’un bedeli 7 günlük gözaltı oldu.
Yetmedi.
Cumhuriyet’in muhasebe servisinde mali işleri kotaran Emre İper arkadaşımızı da aldılar; neyle suçladıkları anlaşılmadı ama önemli değil; onu için de Silivri’de “mecburi ikamet” kararı verdiler.
Yetmedi.
Yetmemiş.
Sabahın köründe “Cumhuriyet.com. tr”nin komutanı Oğuz Güven’i de alıp gözaltı hücresine tıktılar. Ne zaman yargıç karşısına çıkacağını henüz bilmiyoruz.
Neyse suçlandığını da bilmiyoruz. Rivayet olunur ki bir trafik haberinin başlığında“İlk FETÖ iddianamesini yazan başsavcıyı kamyon biçti” dediği için almışlar.
Ben daha ciddi bir gözaltı gerekçesi beklerdim. Mesela “Oğuz Güven ince cigara içiyor. Tütünü az, kâğıdı çok. Çevreye bu yüzden fazla zarar veriyor” gibi daha ciddi bir gerekçe olsaydı anlardım ama, trafik haberinin doğru başlığından gözaltı ve olası bir tutuklama...
Dedim a, savcı ve yargıçlarımız pek çalışkan.
Eh, böyle çalışkan bir Reis’e, böyle çalışkan bir Hükümet’e de zaten böyle çalışkan yargıç ve savcılar yakışır...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.823 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.223 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.771 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar