O IŞİD’ci neden sırıtır?

Şu meslekte çapraz bulmaca, yıldız falı dahil bulaşmadığım dal kalmadı. Dış haberler servisi hariç… Benim mi içim çekmedi, şeflerim “bu herif o alanda bir işe yaramaz”...

Şu meslekte çapraz bulmaca, yıldız falı dahil bulaşmadığım dal kalmadı. Dış haberler servisi hariç… Benim mi içim çekmedi, şeflerim “bu herif o alanda bir işe yaramaz” yargısına mı vardılar bilemiyorum; bildiğim dış haberler için ben sadece bir okur olarak kaldım. 
Bugün şansımı deneyeceğim ve kapı yoldaşlarım Ceyda Karan ile Semih İdiz’in, meslekte Sami Kohen Ağabeyimden Fehim Taştekin arkadaşıma kadar uzanan bilirkişilerin alanına ucundan kıyısından gireceğim. 
Aslında bunun bir dış politika sorunu mu, yoksa su katılmamış bir iç politika sorunumu olduğundan da pek emin değilim. 
Buyrun.

***

Sizin de gözünüzden kaçmamıştır, Suriye - Irak bölgesinde öteki İslamcı terör örgütlerini sindiren ve kilit kentleri, yolları, kavşakları ele geçiren IŞİD çetelerinin rüzgârı tersine dönmüş gibi. Suriye Kürtlerinin siyasal örgütü PYD’nin askeri gücü YPG, Kobani’yi kurtardıktan, IŞİD çetelerini püskürttükten birkaç ay sonra Cizire bölgesindeki IŞİD egemenliğini kırma yolunda ve yönünde adımlar atmaya başladı. Son iki günde ise bu adımlar artık iyiden iyiye somutlandı ve IŞİD’in Tel Abyad’dan temizlenmesiyle Türkiye’nin uzun Suriye sınırındaki “egemenlik kompozisyonu” adeta temelden değişti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar