Mizaha sığının, kurtarıcıdır

Öfff be!.. Ben bu asık suratlı, ciddi olmaya çalıştıkça sıkıcı olan siyasetten bıktım, usandım. Eğer siz de bencileyin, şu tatil aylarında “yazı müdürü...

Öfff be!.. 
Ben bu asık suratlı, ciddi olmaya çalıştıkça sıkıcı olan siyasetten bıktım, usandım. 
Eğer siz de bencileyin, şu tatil aylarında “yazı müdürü yedeklemesi” kontenjanından haftada yedi gün Yazıişleri masasında oturmak zorunda kalsaydınız, günde üç rekat Yazıişleri toplantısı yapsaydınız siz de “Yandım Allah” der bıkar, usanırdınız. 
Yazıişleri masasında oturuyorsanız isteseniz de istemeseniz de, ilgilenseniz de ilgilenmeseniz de önünüzden haberler akar durur. 
Tekirdağ’da motosiklet kazasından Şırnak kırsalında çatışmaya, bu yılın fındık fiyatlarından Bodrum’da 50 liraya satılan lahmacuna, emekli maaşlarının bayramdan önce ödeneceği müjdesinden enflasyonun da, işsizliğin de çift rakamlı oranlardan aşağı inmemekte inat ettiklerine varıncaya kadar akar da akar. 
Tabii hepsinden önce siyaset esnafının bitip tükenmez açıklamaları, demeçleri, AKP’de olup bitenlerden, Akşener cephesinde olup biteceklere kadar siyaset deresi hep coşkun akar ve olan Yazıişleri masasında, Haber Merkezi’nde ağustos sıcağında çile dolduran gazeteci tayfasına olur... 
Okurlara yansımaz (Cumhuriyet ciddi gazetedir ya) ama o masalardaki mavralara, geyik muhabbetlerine, mizahın incesinden kalınına, çınlayan kahkahalara tanık olaydınız keyiflenirdiniz. 
Başlıkta dedim a, mizah kurtarıcıdır. Sığınırız. Sık sık...

***

Gözünüzden kaçmamıştır. Dış politikada da büyük uzman, diplomasi dilinin inceliklerine vakıf AKP Reisi önceki gün dünya lideri olmanın sorumluluğunu üstlendi ve Federal Almanya’da yaklaşan parlamento seçimlerine el koydu: 
-Almanya’daki tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Bunlara sakın ola oy vermeyin hataya düşüp. Sosyal Demokratlar (SPD), Hıristiyan Demokratlar (CDU – CSU), Yeşiller... Sakın. Türkiye düşmanı olmayan partilere oy verin. 
Görünen o ki parlamentoya girebilecek seçmen desteğine sahip dördüncü partiyi unuttu: Die Linke, Sol Parti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar