Kirli çamaşırlarınızı bizden iyi saklayın

Başbakanlık danışmanıydı, Tayyip Erdoğan’la birlikte Saray’a taşındı; şimdi de Saray sözcüsü. Yani Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı filan karıştırmadan...

Başbakanlık danışmanıydı, Tayyip Erdoğan’la birlikte Saray’a taşındı; şimdi de Saray sözcüsü. Yani Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı filan karıştırmadan “Erdoğan’ın danışmanı ve sözcüsü” desek yanlış olmaz. Adı İbrahim Kalın. Soyadının tersine ince uzun bir zat. Ara sıra kameraların karşısına geçiyor ve “sözcülük” yapıyor. Gülümsemeyi unutmuş, belki de hayatında hiç gülümsememiş biri. Yani sözcü olarak en son düşünülmeliydi, ama bana ne…
Önceki gün yine kameraların karşısına geçti ve birkaç güncel konuda Saray’ın görüşlerini aktardı.
Mesela bizim Can Dündar’la Erdem Gül’ün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarıyla ilgili olarak tahliye kararının değil tutuksuz yargılanmanın altını çizdi ve nedense fazla kalın çizdi. Hani “Özgür kaldıklarına pek sevindiniz ama fazla umutlanmayın. Sonunda cezayı yiyecekler. Benim patron ‘bunu onun yanına komam’ dediydi, unutmayın” der gibiydi…
Ekran başındakilerin topunu salak sanmış olacak ki yürekler acısı karşılaştırmalar da yaptı. WikiLeaks belgelerini internette kamuoyunun önüne seren Julian Assange’ı, ABD’nin en kirli ve pervasız güvenlik örgütlerinden NSA’nın yazışmalarını gün ışığına çıkaran Edward Snowden’i filan andı ve onlarla Can Dündar, Erdem Gül yani Cumhuriyet arasında bağ kurmaya çabaladı.
Türkiye’den henüz bir Assange, bir Snowden çıkmadı. Çıksa iyi olur tabii. Devletin arka odalarında istiflenmiş kirli ve kanlı çamaşırları gün ışığına çıkarmak ülkeye, demokrasiye, özgürlüklere küçümsenecek bir hizmet midir?
Can Dündar ve Erdem Gül’ü Assange ve Snowden’le karşılaştırmak, inanarak yapılıyorsa budalalık, başka amaçla yapılıyorsa utanç verici bir suçtur.
Saray sözcüsü ve mesleğimizin ak adına her gün ve gitgide tırmandırarak kara hatta b.k sürmeyi gazetecilik diye yutturmaya çabalayan Saray medyası bunu domuzuna biliyorlar ama önemli olan kafa karıştırmak, bilinç bulandırmak olunca her türlü yalan da serbest.
Cumhuriyet’i ille de karşılaştırmak istiyorsanız Snowden’in sızdırdığı bilgileri yayımlayan The Guardian ve Washington Post ile karşılaştırmalısınız.
Cumhuriyet’i ille de karşılaştırmak istiyorsanız Assange’ın WikiLeaks belgelerini çarşaf çarşaf yayımlayan The Guardian, New York Times, der Spiegel ile karşılaştırabilirsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar