Kanla sulanan tarla ha!

Kendi mi buldu her biri “harika çocuk” olan danışmanlarından biri mi akıl verdi, konuşmalarını yazan bir akıldane mi söyletti bilmiyorum. Ama o ayıplı lafı pek sevdi. Benim hatırladığım birkaç...

Kendi mi buldu her biri “harika çocuk” olan danışmanlarından biri mi akıl verdi, konuşmalarını yazan bir akıldane mi söyletti bilmiyorum. Ama o ayıplı lafı pek sevdi. Benim hatırladığım birkaç hafta arayla üç kez tekrarladı. Sonuncusu Atatürk Havalimanı’nda IŞİD’e kurban verilen 45 kişinin yasını tutmak üzere düzenledikleri Osmangazi Köprüsü’nün açılışında keyifle göbek atan taraftarlarına seslenirken dile getirdi:
- Kanla sulanmayan toprak tarladır, tarla!..
Toprağı kanla sulayınca tarladan vatan’a terfi ettiren o kafaya sormak isterim:
23 yıl önce bugün Sivas’ta Madımak Oteli’nde 35 yurttaşımız yakılarak öldürüldü. Yakanlar salyalı tükürükler eşliğinde tekbir getirdiler. (Herhalde Allah’ın çok gücüne gitmiştir, böyle kulları olduğu için utanmıştır.)
Bu durumda Sivas’taki toprak vatan mı oldu?
Yoksa soru yanlış mı? Öyle ya orada kan dökülmedi, toprak kanla ıslanmadı, insanlar yakıldı.
Öyleyse, o kafaya göre Madımak sayılmaz!..
Peki, 1978 yılının son günlerinde Kahramanmaraş’ta 111 Alevi yurttaşımız öldürüldü. Bıçakla, mermiyle, satırla...
Yani kan döküldü. Maraş toprağı kanla sulandı ve böylece bir kere daha vatan’a mı terfi etti?
Yoksa o da mı sayılmaz.
Öyle ya Kahramanmaraş’ın Bağlarbaşı Camii imamı Mustafa Yıldız cankırımından bir gün önce, cuma vaazında, “Oruç tutmak namaz kılmakla hacı olunmaz, bir Alevi öldüren beş sefer hacca gitmiş gibi sevap kazanır” buyurmuştu.
Evet, evet, o kafaya göre Kahramanmaraş’ta akan kan da toprağı vatan’a terfi ettirmez...
Taa 1969’a gitsem. 16 Şubat günü Taksim’de emperyalizmi protesto eden sosyalistlere, yurtseverlere Gezi’de cihat namazı kılıp bıçak, sopa ve satırlarla ve “Ya Allah bismillah Allahuekber” naralarıyla saldıranlar da can almış, kan akıtmışlardı.
Taksim toprağı (Asfaltın altındaki topraktan söz ediyorum) böylece vatan mı oldu?
Galiba yine yanıldım. Orada kanı akıtılan; canı alınanlar Allah’sız komünistler, sosyalistler, yurtseverlerdi. Onlara saldıranların bir tekinin bile burnu kanamadı ki!
Demek ki Kanlı Pazar da sayılmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar