IŞİD ve PKK kol kola (imiş)

Başbakan konuştu. Başbakan bu. Söylediklerini, kullandığı sözcükleri, kurduğu cümleleri kantarla değil kuyumcu terazisi ile tartması gereken biri. Öyleyse söylediklerini ciddiye almak gerek. Gel de...

Başbakan konuştu. Başbakan bu. Söylediklerini, kullandığı sözcükleri, kurduğu cümleleri kantarla değil kuyumcu terazisi ile tartması gereken biri. Öyleyse söylediklerini ciddiye almak gerek. 
Gel de al. 
İşte dün söyledikleri: 
“Bu saldırılarda hem DEAŞ hem DHKP-C etkin rol oynama ihtimali yüksek. 20 Temmuz’dan bu yana PKK sivil vatandaşlarımızı, polisimizi hedef etti. Hiçbir terör örgütüne müsamaha edilemez. PKK ile PYD arasındaki organik bağ malumdur.” 
Bu alıntıyı bizim gazeteden yaptım. Sonra bizim haber ola ki yalandır hesabıyla her zaman haberin en doğrusunu vermekle haklı bir mesleki ün kazanmış AKP medyasında bir tur attım. (Bu son cümleye inanmadınız. Biliyorum. Çok ayıp, çooook ayıp.) 
Başbakan’ın sahiden böyle söyleyip söylemediğini bir de o kaynaklardan kontrol ettim. 
Valla haber doğru. Başbakan aynen böyle söylemiş: 
“Bu saldırılarda DEAŞ ve PKK’nin etkin rol oynama ihtimali yüksek.” 
Başbakan’ın DEAŞ dediği malum: IŞİD. Tayyip Erdoğan içinde İslam sözcüğü geçiyor diye o örgütün adının Türkçe kısaltmasını bırakıp Arapçasını kullandı: DAİŞ. Yani: El Devletül İslamiye Fil Irak Wel Şam. Erdoğan sadece kendi kullanmakla yetinmedi hâlâ IŞİD diyen aymazları uyardı, hâlâ uyanmayanları da azarladı. Ancak bu kısaltmada da İslam sözcüğü fark edileceğinden Arapça okunuşundan DEAŞ kısaltması üretildi. Böylece İslam, IŞİD teröristlerinden arındırıldı. Ondan sonra artık gelsin DEAŞ, gitsin DEAŞ oldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar