Hesap belli: Korksunlar ve HDP’ye oy vermesinler

HDP’nin Adana ve Mersin il merkezlerinde bombalar patladı. Daha önce HDP mitingine, HDP binasına, HDP seçim konvoyuna 60 dolayında saldırıda sesi çıkmayan, kınama ne söz, neredeyse...

HDP’nin Adana ve Mersin il merkezlerinde bombalar patladı. 
Daha önce HDP mitingine, HDP binasına, HDP seçim konvoyuna 60 dolayında saldırıda sesi çıkmayan, kınama ne söz, neredeyse saldırganlara “Devamaslanlarım” havasına girmiş AKP Hükümeti bu kez üç ağızdan birden saldırıları kınadı. 
Önce Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik konuştu, “Bu saldırı HDP’ye, tüm siyasi partilere ve seçim sürecine yapılmıştır. Lanetliyoruz bu saldırıyı. HDP teşkilatınageçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi. 
Bakan kesmemiş olacak ki Başbakan da kınayanlar kervanına katıldı:
“Birileri provokasyon yapabilir. En başından beri bekliyorduk böyle provokasyonların olabileceğini. Bu saldırıları hem kınıyoruz, hem de sonuna kadar takipçisi olacağız.Bütün partilere sesleniyorum. Kim olursa olsun yapılan saldırılara hep beraber karşısında durmalıyız.” 
Saraydaki zat geri kalır mı? Yarım ağız da olsa o da saldırıyı kınadı. Kendi değil, bir danışmanını konuşturdu: “
Adana HDP İl Başkanlığı ve Mersin’de ilçe başkanlığına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Türkiye’de herhangi bir siyasi partiye yapılan saldırı, bütün siyasipartilere yapılmıştır...” 
HDP’den ya da öteki siyasal partilerden gelen kınamaları aktarmıyorum. Ama şu açık: HDP’nin Adana ve Mersin il binalarına yönelik bombalı saldırıları kınamayankalmadı. 
E peki kim düzenledi bu saldırıları öyleyse? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar