Haydi gelin Kürtlere akıl öğretelim

Eyyy Kürtler, dinleyin... Bu seçimde Meclis aritmetiği gerektirdiği için oldum bittim oy verdiğimiz CHP yahut son günlerde meylettiğimiz Vatan Partisi yerine sizin partiye, yani HDP’ye oy vermeyi düşünüyoruz. Ama dikkat...

Eyyy Kürtler, dinleyin... Bu seçimde Meclis aritmetiği gerektirdiği için oldum bittim oy verdiğimiz CHP yahut son günlerde meylettiğimiz Vatan Partisi yerine sizin partiye, yani HDP’ye oy vermeyi düşünüyoruz. 
Ama dikkat “vereceğiz” demedik, “düşünüyoruz” dedik. 
Bir kere şimdiden yani seçimden önce sizlerden kesin bir açıklama, sağlam bir güvence bekliyoruz: AKP ile asla koalisyon yapmayacaksınız. Koalisyon yapmasanız bile dışarıdan destek filan vermeyeceksiniz.
Yooo, öyle “Yav söyledik ya, daha kaç defa söyleyeceğiz” demeniz bize yetmez. Bize güvence vermeli, bizi inandırmalısınız. Bizler esas olarak çok laik olduğumuz, durmadan “Biz de Müslümanız ama…” diye başlayan cümleler kurmaya pek alışkın olduğumuz için öyle “Ekmek Kuran çarpsın ki koalisyon da kurmayacağız, destek de vermeyeceğiz” diye yemin billah etmeniz bizi ikna etmez. 
Ayrıca aklınız sıra bizi kandırmaya kalkıyor da olabilirsiniz. Öyle ya açık açık “AKP ile koalisyon yaparız” demiyor, diyemiyor; onun yerine “Eğer AKP sürecin yürümesi için adım atarsa ve sadece sürecin yürümesi için destek veririz” diyorsunuz. Bunu yutmayız. Ne malum sürecin yürümesi kalkanının ardına sığınıp AKP ile iş bağlamayacağınız? Ayrıca Tayyip Erdoğan ile “Ben sürece yeniden yeşil ışık yakayım, siz de benim başkanlık sistemime destek verin” pazarlığı yapmayacağınız? Hatta bugüne kadar çoktan yapmış olmadığınız ne malum? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar