Eyvah, Nobel aldık!..

Biliyorum, sahicisi değil, Nobel’in alternatifini aldık. Ve daha itibarlısını... Soğuk savaş yıllarında sık sık, antikomünizmin ödüllendirilmesi gibi bir sabıka da taşıyan...

Biliyorum, sahicisi değil, Nobel’in alternatifini aldık. 
Ve daha itibarlısını... 
Soğuk savaş yıllarında sık sık, antikomünizmin ödüllendirilmesi gibi bir sabıka da taşıyan, “beyaz adam”ların “beyaz adamlara” öncelik ve önem verdiği, onları ödüllendirdiği için haklı ve sert eleştirilere uğrayan Nobel’e karşı bizim aldığımızAlternatif Nobel insan hakları, özgürlükler için yoksullukla mücadele ve sağlıklı bir çevre için çaba gösterenleri ödüllendiriyor. 
Yani benim gözümde daha itibarlı. Ödüllendirilen için daha onur verici... 
Yine de yazının başlığı “Eyvah” diye başlıyor.

***

Nasıl başlamasın? 
Cumhuriyet Alternatif Nobel’le ödüllendirilip onurlandırılmadan önce birileri için zaten bir “nefret objesi” halindeydi. 
AKP medyasının, üfürmeyi gazetecilik sanan kalemlerinden, kendilerini ulusalcı olarak adlandıran milliyetçilere kadar genişçe bir kesim için Cumhuriyet, Gülen Cemaati’nin ele geçirdiği, kadrosunda çok sayıda FETÖ’cü bulunan bir gazeteydi.
Kanıt mı? 
Bunu söyleyen ve papağan gibi tekrarlayanların kanıta ihtiyaçları yok ki. “Öyle diyorsak öyledir” deyip aynı sakızı çiğnemeye devam ediyorlardı. 
Çok zorlanırlarsa “MİT TIR’ları haberini Cumhuriyet’e kim verdi? Savcı ile jandarma subayları. Onlar şimdi FETÖ’cülükten tutuklu. Demek ki Cumhuriyet de FETÖ’cü” gibisinden bir mantıkla ses yükseltiyorlar. 
Kendi adıma, MHP kongresini izleyince ülkücü-faşist, Abant toplantısı izleyinceFETÖ’cü, CHP kurultayını izleyince sosyal demokrat, Afganistan iç savaşını izleyince KGB ajanı, Kandil’e gidince PKK’li ilan edilmeyi kanıksamış biriyim. O yüzden “Cumhuriyet’e FETÖ’cüler doldu” yollu tırışkadan cümleler kuranlar umurumda değil. 
Ama benim umurumda olmaması, onların şimdi “Vay düşman bellediğimiz bugünküCumhuriyet’e Alternatif Nobel ödülü verildi ha” diye ayaklanıp kalem bileyeceklerini biliyorum ve “Ulan bunlar yine zıvanadan çıkacak, böğürtülerini yükseltip başımızıağrıtacaklar” öngörüsüyle “Eyvah” diyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar