Düm teka düm tek...

Dün Cumhurumuzun Başkanı’nın AKP Genel Başkanlığı’na dönüş töreni vardı. Resmi adı “AKP Olağanüstü Kongresi” idi ama kulak asmayın. AKP örgütlerinin Reis’lerine...

Dün Cumhurumuzun Başkanı’nın AKP Genel Başkanlığı’na dönüş töreni vardı. Resmi adı “AKP Olağanüstü Kongresi” idi ama kulak asmayın. AKP örgütlerinin Reis’lerine bağlılık ve bağımlılık gösterisi için düzenlenmiş bir toplantıydı.
AKP örgütleri yarıştı. Bence birinci Yozgat oldu. En büyük pankart onlarındı. Erzincan da fena değildi. Slogan atma yarışında onlar öne geçti. İstanbul AKP’sinin boynu biraz büküktü sanki. Hakkâri ve Şırnak AKP delegasyonu ise göze çarpmamak için bir yerlere mi sinmişlerdi, yoksa gelmemişler miydi bilemedim.
Sonuçta devletin tepesine otururken bağımsız kalma yemini etmiş Cumhurumun Başkanı, AKP’ye genel başkan oldu.
Bir de yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesi belli oldu. “Negerek vardı” diyeceğim, nasıl olsa AKP için de “Rabia” geçerli:
Tek parti, tek başkan, tek ses, tek lider
Yani düm teka düm tek...

***

Günlerdir TV tartışmalarında ağır ince yorum kesenlerin, AKP medyasında “Aldığım istihbarata göre” diye başlayan firaklı cümleler döktürenlerin “Kucaklayıcı olacak... Yumuşama başlayacak... Gerginlik azaltılacak... Adaletsizlik önlenecek” yollu kof iyimserlikleri de Erdoğan’ın konuşmasıyla çöpe atıldı.
Reis harbi konuştu. “Kimseye eyvallahımız yoktur, olmayacaktır” dedi. İtirafçı olup paçayı kurtaracağını sananların umutlarını kursaklarında bıraktı. “Bütünmilletimizi ucu en yakınımıza da uzansa mücadeleye davet ediyorum” dedi.
Sanırım AKP içinde halen iskemle koltuk sahibi olan, geçmişte ise Gülen Cemaat’i ile balayı yaşamışların sırtlarından soğuk terler boşanmıştır. Çünkü Reisleri kapıları kapattı ve en ufak bulaşığı olanların bile kapının öne konacağının işaretini açıkça verdi.
Besbelli ki önümüzdeki günlerde, haftalarda, aylarda AKP içinde esaslı bir “kıyım ve kıyam” yaşanacak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar