Devlet terörü olmaz öyle mi? Hele bir okuyun bakalım...

Dün bitiremediğim Tırmık’ta sormuştum: Ya devletin kendisi yasadışına çıkarsa... Yine bir eposta sağanağına tutuldum. Devlet tapıncı bu ülkede ne kadar yaygın ve...

Dün bitiremediğim Tırmık’ta sormuştum: Ya devletin kendisi yasadışına çıkarsa... 
Yine bir eposta sağanağına tutuldum. Devlet tapıncı bu ülkede ne kadar yaygın ve köklüymüş. Akademik rütbesi olan zatlar bile “devlet terörü” terimini önüne ille bir“sözde” eklemeden kullanamıyorlar. 
“Sözde” takısı hiçbirimize yabancı değil. Mesela “Sözde Ermeni sözde soy sözdekırımı” gibi cümlelere az rastlamadık. 
Pek çok (şaşılacak kadar çok) okur devlet terörü terimine itiraz etmekte. Endazeyi kaçırıp, “Siz bu kafayla ülkeyi bir iç savaştan kurtaran 12 Eylül’ün de devlet terörü yaptığını savunursunuz” gibi üst düzey(!) zekâ ve algı belirtisi cümleler kuran biri bile var. 
Niyetim okurla didişmek değil. 
Tamam, peki, kabul. Asya despotizminin gelenekleri ile yoğrulmuş yüce Türk devleti terör uygulamaz ve asla uygulamamıştır. 
Tamam mı? Rahatladınız mı? 
Şimdi devlet terörü uygulamış bir ülkeden, hem de demokrasi standardı yüksek sayılan bir ülkeden, Federal Almanya’dan söz edeceğim. Buna da itiraz etmezsiniz umarım.

***

RAF (Kızıl Ordu Fraksiyonu) 70’li yılların Almanya’sında su katılmamış bir terör örgütüydü. Bombalar patlatıyor, Nazi dönemine dayanan geçmişleri kanlı, iri kıyım işadamlarını, finans baronlarını, bu arada onların polis memuru korumalarını, süpermarket bekçilerini filan da öldürüyorlardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar