Devlet sırrı, saydam devlet ve demokrasi

Son Tırmık devlet sırrı üstüneydi. Başlıktan belli bugünkü de öyle. “Aydın Engin sen bu devlet sırrı konusuna taktın galiba” diyeceklere cevabım: Eğer...

Son Tırmık devlet sırrı üstüneydi. Başlıktan belli bugünkü de öyle. 
“Aydın Engin sen bu devlet sırrı konusuna taktın galiba” diyeceklere cevabım: 
Eğer bir takıntı söz konusuysa ben epeydir, hem de çok “epey”dir buna taktım. Bu konuda bilgisayarın belleğinde yedi Tırmık buldum. Biraz daha arasam 10 belki 15’i bulur. 
Yani devlet sırrı üstüne yıllarca yazıp çizmişim. 
İyi etmişim. 
Kanımca bir devlet ne kadar saydamsa o ülkede demokrasi o kadar gelişkin, o kadar derin, o kadar toplumun her kesimince benimsenmiş demektir. 
Kişilerin sırrı vardır. Olmaması hayatın akışına aykırıdır. Bu sırlar kişinin mahremidir. Korunması, kişi istemedikçe gizli kalmasının sağlanması hukukun görevidir. 
Peki, devletin sırrı? 
Bir devletin neden sırrı olur? 
Hatırlayın, Can Dündar - Erdem Gül arkadaşlarımı suçlayan iddialarda, savcı iddianamelerinde “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” deniyor ve bu bir suç olarak tanımlanıyordu. 
Neydi o gizli kalması gereken, yani sır olan? 
Suç sayılan haberde “MİT’e ait ve Suriye’ye gittiği anlaşılan TIR’lar ne taşıyordu” sorusuna cevap veren görüntüler vardı ve o görüntülerde TIR’ların hiç de süttozu, bebek aspirini, mama, kundak bezi gibi insani yardım malzemeleri taşımadıkları kabak gibi görünüyordu. 
Bu devlet sırrı sayıldı…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar