Cemaat’in vitrinindekilerin geçiştirdikleri...

Dünkü Tırmık’ı okumayanlar için kısa bir özet: Şimdilerde artık FETÖ olarak adlandırılan, AKP iktidarı ile balayı yaşadıkları dönemde Cemaat olarak anılan örgütlenmeye ait...

Dünkü Tırmık’ı okumayanlar için kısa bir özet: Şimdilerde artık FETÖ olarak adlandırılan, AKP iktidarı ile balayı yaşadıkları dönemde Cemaat olarak anılan örgütlenmeye ait gazetelerde yönetici, yazar ya da yine Cemaat’e ait olduğu bilinen örgütlerde yönetici, sözcü konumunda olan, kısaca “Cemaat’in vitrinindekiler” diye nitelenen pek çok kişi 15 Temmuz darbe girişiminden önce, belki birkaçı da darbe girişiminin hemen ardından yurtdışına çıktılar.
Şimdi dün kaldığımız yerden devam...

*** “Cemaat’in vitrinindekiler” diye adlandırdığımız kişiler darbe girişiminden önce neden yurtdışına çıktılar ya da çıkarıldılar bilmiyorum.
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan biliyor mu, onu da bilmiyorum. Ancak 7 Kasım’da AKP grup toplantısında konuşurken “Akıllı olanlar Türkiye’yi terk etti, gitti. Aklı yetmeyenler tuzağa düştü” dediğini biliyorum.
15 Temmuz’un üstünden birkaç aylık sessizlik dönemi yaşadılar. Ardından “vitrindeyken” aşina olduğumuz, kimileriyle tanışık da olduğumuz bazıları internette haber siteleri kurarak yazılı, ardından bir basamak daha yukarı çıkıp WEB TV denen görsel medya kanalları oluşturdular. Genellikle karşılarına yine Cemaat’ten ya da Cemaat’e yakın konuklar alıyorlar ve Türkiye’deki haber kanallarında sık sık rastladığımız tartışma programlarına benzer yayınlar yapıyorlar.
Hepsini izlemedim. Bu ciddi bir zaman ayırmayı gerektiren bir uğraş olur. Ama ara sıra göz attığım oldu. Bizim gazetede haberci refleksiyle daha da sık izleyenler de var.
Son günlerde Sarraf davası biraz daha öne çıktı ama e...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.822 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.223 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.771 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar