Cambaza bak, tezkere geç!..

Şu uğursuz “tezkere” Meclis’te kabul edildiğinde yazı günüm değildi. Sonraki gün de değildi. Ama yazı günlerim olsaydı bile yazmaz beklerdim. CHP kanadından...

Şu uğursuz “tezkere” Meclis’te kabul edildiğinde yazı günüm değildi. Sonraki gün de değildi. Ama yazı günlerim olsaydı bile yazmaz beklerdim. 
CHP kanadından, özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzından bir yalanlama bekledim. “Gazetelerde benim, ‘Tezkereye karşı tutumumuzu konuştuğumuz Merkez Yönetim Kurulu toplantımızda Hayır denilirse seçim sürecinde şehit cenazelerinde bu durumu bizim aleyhimize kullanırlar. Halkı ve milliyetçi kesimi provoke ederler. CHP, PKK’ye http://www.milliyet.com.tr/pkk/dokunmayın dedi, diye karşı propaganda yaparlar. Bu nedenle evet dememiz gerekiyor’ dediğimi yazdılar. Bu doğru değildir” demesini bekledim. 
Boş yere beklemişim. 
CHP milletvekilleri büyük ölçüde MYK kararına uydular ve birkaç yürekli milletvekili dışında tezkereye evet oyu verdiler. 
Bu önemli bir oylamaydı. Sonuçlarının çok önemli olabileceğini kestirmek için çok bilgili, çok deneyimli olmak gerekmiyordu. Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğannam zatın olduğu silahlı kuvvetlere gerektiğinde Suriye ve Irak’a asker gönderme yetkisi veriliyordu. 
Verildi de… 
Üstelik sırf bu oylama için toplanan Meclis bütün dikkatleri üstüne çeken saçma sapan bir başka oylama ile başladı: Bakanlar yemin etsin mi, etmesin mi? 
Kimse “Yav etseler n’olur, etmeseler n’olur” diye sormadı. Muhalefetin laf ola beri gele muhalefeti, “Bunlar bağımsız bakan değil. O yüzden yemin etmesinler” yollu itirazları ciddiye alındı, oylama yapıldı. CHP, MHP, HDP birlikte oy verince yemin etmeleri reddedilmiş oldu. Bu saçmalığa MHP’li başkanvekili bile akıl yatıramamış olsa gerek ki yeniden yeniden oylamalar yapıldı ve sonunda “AKP’li bağımsız”bakanlar da yemin etti; yorgan gitti, kavga bitti. 
Bu gürültü patırtı, bağrış çağrış, AKP’li bakan Kılıç “Silah gösterdi, göstermedi” itiş kakışı arasında tezkere de oylandı ve geçti. 
Adeta “Cambaza bak, tezkere geç” oynandı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.822 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.223 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.771 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar