Bukalemun çıldırdı, sıra Kafka’da...

Bukalemunu bir İskoçyalının ekose eteğinin üstüne koymuşlar; hayvancık çıldırmış. Devlet ve yargı bürokrasisini anlatan Dava romanının yazarı Franz Kafka’ya Cumhuriyet’in finans sorumlusu...

Bukalemunu bir İskoçyalının ekose eteğinin üstüne koymuşlar; hayvancık çıldırmış.
Devlet ve yargı bürokrasisini anlatan Dava romanının yazarı Franz Kafka’ya Cumhuriyet’in finans sorumlusu Emre İper arkadaşımızın 84. gününe basan tutukluluğunun “gerekçesi”ni ve sonrasında yaşananları anlatırlarsa Kafka inanmaz. Doğruluğuna ikna olunca da çıldırır.
Yani...
Kendinizi güvenceye alın, bu Tırmık’ı okumaya öyle başlayın. Sonra uyarmadı demeyin.
Buyrun.

***

Bu yılın 6 Nisan’ında Cumhuriyet soruşturmasının iddianamesi nihayet açıklandı. O gün Cumhuriyet’in muhasebe servisinde çalışan Emre İper arkadaşımız geldi ve sordu
“Abiler, iddianamede bizim Muhasebe Müdürü Günseli Özaltay Ablamız ile eski Muhasebe Müdürümüz Bülent Yener’in telefonlarında Y. E. İ. adlı ByLock kullanıcısı olan biriyle görüştükleri yazıyor. O Y. E. İ. benim adımın kısaltılmışı, Yusuf Emre İper yani. Telefon numarası da benim telefonum. Bende niye ByLock olsun ki?”
Böylece Kafka’nın bile aklına gelmeyecek “macera” başladı.
Emre İper ve avukat arkadaşlarımız hemen (evet hemen) bilişim ve adli bilişim uzmanı, aynı zamanda “Yeminli adli bilirkişi” olarak uzmanlığı mahkemelerce resmen kabul edilmiş Koray Peksayar’a başvurdular. Çok kısa bir incelemeden sonra uzman Peksayar, Emre İper’in cep telefonunda ByLock filan bulunmadığını çok ayrıntılı bir raporla kanıtladı.
Ancak rapor geç kalmıştı. Ertesi gün, 7 Nisan sabaha karşı Emre İper’in eve basıldı ve gözaltına alındı. Avukatlar bilirkişi raporunu savcılığa sundular ama herhangi bir sonuç alınmadı. Savcılık ve mahkeme uzman bilirkişinin raporuna itibar etmiyor, polisin raporunu beklemeyi tercih ediyordu.
Emre İper 15 günlük bir gözaltı süresinin ardından sulh ceza hâkimliğince tutuklandı ve “Silivri zindanına” kondu. Polisin raporu ise o gün bu gündür gelmedi. Oysa iki saatlik bir çalışma o telefonda “ByLock var mı, yok mu” sorusuna cevap vermeye yetiyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar