AK Parti’nin Ak Rektörü: Mahmut Ak

Altı üniversitenin daha rektörü belli oldu. Belli oldu derken Cumhurbaşkanı rektörlerini seçti demek istedim. Her biri tek tek ele alınıp tırmıklanabilir ama ben daha yakından izlediğim İstanbul Üniversitesi ile...

Altı üniversitenin daha rektörü belli oldu. Belli oldu derken Cumhurbaşkanı rektörlerini seçti demek istedim. Her biri tek tek ele alınıp tırmıklanabilir ama ben daha yakından izlediğim İstanbul Üniversitesi ile yetineceğim.
İstanbul Üniversitesi Türkiye’nin en eski, en büyük, en gelenekli üniversitesi...
Öğretim üyeleri, kimi rektör görmek istediklerini oylarıyla belirttiler. Cumhuriyet defalarca yazdı, artık ezbere biliniyor. 3000’i aşkın öğretim üyesinin katıldığı seçimde Prof. Raşit Tükel 1202, Prof. Mahmut Ak 908 oy alarak birinci ve ikinci sırayı almışlardı.
Bu sıralamada önce “YÖK operasyonu”na tanık olduk. 12 Eylül faşizminin en zehirli kurumu YÖK. Üniversiteleri özgürce bilim ve fikir üretilen kurumlar olmaktan yüksek meslek okullarına çevirmeyi tercih eden 12 Eylül’ün taş kafalı generalleri YÖK’ü olağanüstü yetkilerle donatıp üniversiteleri YÖK cenderesine almışlardı. YÖK bu görevi o gün bu gündür başarı(!) ile sürdürüyor. Nitekim İstanbul Üniversitesi’ndeki rektör seçimi sonuçları YÖK’ten birinci ile ikincinin yeri değiştirilerek Cumhurbaşkanı’na yollandı. YÖK nasıl bir terazi kullandı da “Hayır İstanbul Üniversitesi’nin rektörü Raşit Tükel değil, Mahmut Ak olmalıdır” dedi bilemem. Tek aklıma gelen “Ak Parti iktidarına Mahmut Ak yakışır” gibi çok değerli bir ölçüt kullanmış olmaları.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.822 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.223 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.771 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar