9 bin doları kim zimmetine geçirdi?

Griple boğuşuyorum. “Yaz gribi kış gribinden daha da berbattır” derler. Doğruymuş. İki gündür salya sümük, yorgan döşek. O yüzden haberim olmadı. Bizim Murat Sabuncu telefon edip haber...

Griple boğuşuyorum. “Yaz gribi kış gribinden daha da berbattır” derler. Doğruymuş. İki gündür salya sümük, yorgan döşek. O yüzden haberim olmadı. Bizim Murat Sabuncu telefon edip haber vermeseydi yine olmayacaktı. 
Ama Murat, beni derin grip uykumdan uyandırıp sordu: 
- Abi haberin var mı? Nurettin Veren var ya, hani şu Cemaat itirafçısı. Dün CNN’de itiraflara devam etti. Abant toplantılarına katılanlara zarf içinde 3.000 dolar veriliyormuş. 
O halimle bile kükredim: 
- Yav Murat, bu doğruysa 3 çarpı 3, toplam 9.000 doları kim zimmetine geçirdi? 
Öyle ya, bugüne kadar 34 Abant toplantısı yapılmış. Ben bunlardan üçünü izledim. İkisini Cumhuriyet, birini de T24 adına. 
İlk izlediğim ya 2000 ya da 2001 yılında Abant’taydı. Meclis’in o günkü BaşkanıCemil Çiçek’in açılış konuşması yaptığı bir toplantıydı. Katılımcıların siyasal dağılımı ve paleti şaşırtıcıydı. İsim isim yazmayacağım. Bugünlerde “Arabasının amortisörü patlayan FETÖ yaptı” dediği için bakarsın adamları ihbar kabul edip gözaltına alıverirler. Kimseyi yakmayayım, ama bugün Cemaat’e lanetler ve küfürler yağdıran nice AKP babayiğidi siyasetçi ve gazetecinin de orada olduğuna işaret edip geçeyim. 
İkincisi, 2014’te, yani AKP ile Cemaat papaz olduktan sonra Abant’ta otel bulunamadığından Akçakoca’da yapılan toplantı. T24’te idim. Katılımcıları yine isim isim yazmayacağım. Ama henüz kılıçlar tam olarak çekilmediğinden yine namlı AKP yandaşları toplantıda boy göstermişlerdi. Ancak sayıları izlediğim bir önceki toplantıya göre epey azalmıştı. 
Sonuncusu 2016 Ocak’ındaydı. Ben yine Cumhuriyet’teydim. Toplantı ise yine Abant’ta otel verilmediğinden Bolu yakınlarında bir otelde yapılıyordu. O toplantının özelliği ise Cemaatçi olmayacaklarına benim ve sizin rahatça bahse girebileceğimiz katılımcılar vardı. AKP cephesinden kimse yoktu. Daha da ilginci Cemaat’in ağır toplarından da çoğu, hem de pek çoğu yoktu. Acep darbe girişiminin kokusunu mu almışlardı, bilemem. Bildiğim o “pek çoğu” yurtdışına tüymüşlerdi.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.823 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.223 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.771 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar