Kafası kesik tavuk gibi...

AKP Reisi 24 Haziran’da resmen “Devlet Reisi” olur olmaz önceden hazırlayıp zulasına koyduğu kararnameleri birer birer yürürlüğe soktu. Bunların resmi adı “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.” Kulak...

AKP Reisi 24 Haziran’da resmen “Devlet Reisi” olur olmaz önceden hazırlayıp zulasına koyduğu kararnameleri birer birer yürürlüğe soktu. Bunların resmi adı “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.”
Kulak asmayın.
Bunlar KHK kısaltmasıyla kullandığımız “Kanun Hükmünde Kararname”lerin yeni rejimdeki karşılığından ibaret değil. Hiç değil. Bu kararnameleri KHF kısaltmasıyla ansak daha doğru: Kanun Hükmünde Ferman.
Gerçi Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri’nin nasıl çıkarılacağı, çıkarıldıktan sonra Meclis denetiminin nasıl işleyeceği, hangi alanlarda çıkarılamayacağı anayasada yazılı ama ne gam! Sultanlık rejiminde anayasa da neymiş...
Google hazretlerinin yalancısıyım; 24 Haziran’ın hemen ardından bugüne kadar 12 KHF (Kanun Hükmünde Ferman) yayımlandı. Yemin töreni, 15 Temmuz törenleri, dış geziler için geçen günleri aradan çıkarırsan neredeyse 12 günde 12 kararname.
Saray gazetecilerinden biri bu kararnamelerin çok önceden Erdoğan tarafından hazırlandığını, yani öyle birkaç günde yalapşap hazırlanmış kararnameler olmadığını ballandıra ballandıra anlatıp ‘Reis’in uzak görüşlülüğüne övgüler düzdü.
İnanalım. Demek ki Reis ve hepsi de birer “büyük Türk büyüğü” olan danışmanları, adları bakan, aslında “Sultan’ın vezirleri” olan siyasetçiler filan zaten seçimi kazanacaklarını, yeni bir rejim kuracaklarını, devleti tepeden tırnağa yeniden biçimlendireceklerini çok önceden görmüşler ve kararnameleri bir bir hazırlamışlar.
Aferin...
Aferin de yayımlanan kararnamelerin saçma sapanlığını geç de olsa fark edip birkaç gün içinde tükürdüklerini yalayıp geri çekmelerine ne diyeceğiz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar