Reis emretti: Kıbrıs Türkleri çoğalın!..

Kıbrıs Türk kesiminin çiçeği burnunda Başbakanı Tufan Erhürman ile Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay Türkiye’ye geldiler ve AKP’nin Reisi, devletin de başı Tayyip Erdoğan tarafından...

Kıbrıs Türk kesiminin çiçeği burnunda Başbakanı Tufan Erhürman ile Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay Türkiye’ye geldiler ve AKP’nin Reisi, devletin de başı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiler.
Bu doğal.
Türkiye’den başka hiçbir ülkenin “devlet” olarak tanımadığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hâlâ “yavru vatan” sayılıyor ve oldum bittim derin ekonomik ve siyasal sıkıntılarla boğuşuyor. Türkiye dışında yaslanabileceği bir ülke de yok.
KKTC Başbakanı ve Başbakan Yardımcısı ile Erdoğan arasındaki görüşmede özellikle ekonomik sorunların üstesinden gelebilmek için turizm dışı alanlarda da yatırım çekme olanakları ve olasılıkları üstünde konuşulmuş.
Bu da doğal.
Kıbrıs Türklerinin ekonomik boğuntusu ve açmazları öteden beri bilinir. Elimde güvenilir ekonomik veriler yok. Ancak KKTC’de halkın büyük kesiminin geçim için devletçiklerine bağımlı olduğu, devlette ya da belediyelerde maaşa bağlandıkları ve onunla geçinebildikleri öteden beri söylenir. Hatta Türkiye’den maaşları ödeyebilecek paranın zamanında gelmemesinin siyasal krizler yarattığını bile duymuşluğumuz var. Daha kalıcı ve sürdürülebilir çözümler aramaları ve bunun için Türkiye’ye danışmaları, destek aramaları elbette doğal.
Ancak her şeyin en doğrusunu bildiğine inanan ve çevresini de inandıran AKP Reisi’nin önerdiği bir “çözüm” var ki ne kadar doğal bilemedim.
Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) aktardığına göre Erdoğan, Kıbrıs Rum Kesimi ile eşit düzeye gelebilmeleri için yatırım çekecek hamleler bağlamında nüfusun da Rumlarla eşitlenmesini bir hedef olarak Kıbrıs Türklerinin önüne koydu.
Nasıl olacak bu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar