Ver papazımı – al papazını

Eylül sonunda AKP Reis’i yine kürsüye çıktığı bir yerde (neresi hatırlamıyorum, önemli de değil) çok ama çok önemli bir cümle kurdu. Umutlar bağladığı Trump yönetiminin de Fethullah...

Eylül sonunda AKP Reis’i yine kürsüye çıktığı bir yerde (neresi hatırlamıyorum, önemli de değil) çok ama çok önemli bir cümle kurdu. Umutlar bağladığı Trump yönetiminin de Fethullah Gülen’i iade etmeye yanaşmaması üzerine zor zaptettiği, hatta etmediği, öfkesiyle konuştu.

Aynen aktarıyorum:
-Papazı verin, diyorlar. Bir papaz da sizde var, bize verin biz de onu size verelim...
Trump’ın geri istediği papaz Andrew Craig Bronson adlı İzmir’deki Protestan Diriliş Kilisesi’nde görevli olduğu söylenen bir pastor. (Protestan papazlarına pastor deniyor).
Andrew Craig Bronson 9 Ağustos 2016’da İzmir’de “FETÖ üyesi” olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Henüz iddianamesi yazılmadı. Bana sorarsanız yakın bir gelecekte yazılacağı da yok.
Çünkü bu pastor biraz farklı bir papaz. Bir kere ABD yönetimi, özellikle Trump tayfası ona çok önem veriyor. Doğrulanamayan iddialara göre CIA’da üst düzey yönetici imiş veya olacakmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.822 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.223 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.771 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar