Duşakabinoğulları’ndan Tayyipoğulları’na...

Adamın biri CNNTürk’ün gitgide “tek kale maç”a dönüşen bir tartışma programına çıktı ve tartışmadı, tebliğ etti: -Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin...

Adamın biri CNNTürk’ün gitgide “tek kale maç”a dönüşen bir tartışma programına çıktı ve tartışmadı, tebliğ etti: 
-Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır... 
Adamın siyasal kimliği belli: Reis’in adamı!.. 
Twitter’da, Facebook’ta adamla ilgili sıralananlar doğruysa AK Troller ordusunun tepesinde o varmış. 
Yani söylediklerini ciddiye almak için en küçük bir neden yok. Yine de sosyal medya dediğimiz “atış serbest” alan haklı ama anlamsız ölçüde köpürdü. Klavyeye yumulan adama laf yetiştirme, laf sokuşturma yarışına girdi. 
Bence değmezdi ve değmez...

***

Tayyip Erdoğan’ın Külliye merdivenlerinde tuhaf kılıklara sokup sıraladığı, tarihteki “Türk devletleri”ni temsil ettikleri söylenen “canlı mankenlerin” ortalarına dikilip kameralara poz verdiği o yürekler acısı fotoğrafı hatırlayın. 
Fotoğrafta bornoz benzeri bir kılıkla boy gösteren birine bakıp, sosyal medyadaki hınzır zekâlardan biri adını koymuştu: Duşakabinoğulları... 
Eh, yeni kurulduğu ilan edilen devletin adını da ben koyayım bari: Tayyipoğulları!.. 
Zaten oldum bittim Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 yıldız üstüne söylenenlere aklım pek yatmamıştır. 
Bir kere 16 devlet kurulmuş ve on yedincisi forsta bir güneşle simgelenen Türkiye Cumhuriyeti ise bunun anlamı 16 devlet batırmışız demektir. 
Bu devletler şöyle sıralanıyor: 
Büyük Hun İmparatorluğu, Batı Hun İmparatorluğu, Avrupa Hun İmparatorluğu, Ak Hun İmparatorluğu, Göktürk İmparatorluğu, Avar İmparatorluğu, Hazar İmparatorluğu, Uygur Devleti, Karahanlılar, Gazneliler, Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Harzemşahlar, Altınordu Devleti, Büyük Timur İmparatorluğu, Babür İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu. 
Bir kere bu liste fena halde eksik. Çünkü bana ilkokulda Sümer, Akat, Babil, Hitit (Eti) devletlerinin birer “Türk” devleti olduğu öğretilmişti. Demek değillermiş. 
Ne ayıp, küçücük çocuğa devletin resmi tarih kitabında yalan yanlış bilgiler öğretilmiş... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.224 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar