Kim ne kazandı, ne kaybetti?

Gerek yüzde 84’e yakın seçime katılma oranı gerekse sonuçları saatlerle ifade edilen zaman dilimi içinde ve mümkün olduğunca kesine yakın tabloda açıklama başarısını göstermek olgunluk sınavını verdiğimizi gösterir.

Elbette her seçim sonrasında olduğu gibi bu seçimin de ardından gerek adaylar gerekse partiler bir muhasebe yapacaklar.

Görünen o ki, AK Parti açısından sonuçlar pek çok bakımdan tahlil edilmeye muhtaç. Değerlendirmenin temelinde neyin olması gerektiğini sayın Cumhurbaşkanı ifade etti; ‘Millette hata aramayacağımıza göre nerede yanlış yaptık, nereyi eksik bıraktık diye kendimize sorup, kendimizi sorgulayacağız..’ Sürecin Türkiye’yi yönetme sorumluluğunu üstlenmiş partinin kendi yol haritasını belirlemesi bakımından büyük önem taşıdığı açık. Hem ekonomik reformlar ve acil gündem bakımından hem de başkanlık rejimine geçilmesi sonrası ihtiyaç olarak gündeme gelen uyum yasaları ve demokratik reformların tamamlanması bakımından bu sürecin objektif ölçülerle değerlendirilip geçilmesi önemli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SAKARYA'DAN DUMLUPINAR'A.. 30 Ağustos 2022 | 84 Okunma GERÇEKLER VE YANILGILAR 25 Nisan 2021 | 216 Okunma LEVLAKE 20 Nisan 2021 | 586 Okunma Vesayetin odağı yargı 16 Ekim 2020 | 198 Okunma İSTANBUL'DAN MUSTAFA ÇALIŞKAN GEÇTİ.. 24 Haziran 2020 | 316 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar