Erdoğan neyi bekliyor?

Bu doğru olabilir mi diye uzun uzadıya düşünmenin anlamı yok.. Zira her seçim sonrasında Tayyip Erdoğan kendince gerekli gördüğü rota düzeltmeleri yapageldi.

Kanaatim o ki Erdoğan 31 Mart sonrası girdiğimiz süreçte AK Parti çatısı altında şimdiye kadar gördüğümüz en kapsamlı yenilenme hamlesini gerçekleştirecek.

Söz konusu değişim dalgasının hükümet katında değil teşkilatlar düzeyince ‘dip budama’ seviyesinde gerçekleşmesi muhtemel. Zira bazı il ve ilçelerde ipe un serildiği yani teşkilatın neredeyse pasif kaldığı, bazı yerlerde ise buna ilaveten olumsuz faktör gibi rol ifa ettiği biliniyor. Dalganın genel merkezde yansımalarının olmayacağını düşünmek akla ziyan..

Ancak cumhurbaşkanının bu hamlesi için YSK’nın Türkiye genelinde sonuçları tescil edip karara bağladığını görmemiz gerekecek. Özellikle İstanbul gibi siyasetin yüzük taşı kentte tablo netleşmeden Tayyip Erdoğan gibi deneyimli bir siyasetçinin ‘yenilgiyi kabullendiği’ yorumlarına yol açacak radikal bir karar alması beklenemez. Fakat şunu unutmamak lazım ki İstanbul seçimleri AK Parti lehine tescil edilse bile muhtemelen Tayyip Erdoğan hesap sormaktan geri durmayacaktır. 

 

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SAKARYA'DAN DUMLUPINAR'A.. 30 Ağustos 2022 | 84 Okunma GERÇEKLER VE YANILGILAR 25 Nisan 2021 | 216 Okunma LEVLAKE 20 Nisan 2021 | 586 Okunma Vesayetin odağı yargı 16 Ekim 2020 | 198 Okunma İSTANBUL'DAN MUSTAFA ÇALIŞKAN GEÇTİ.. 24 Haziran 2020 | 316 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar