Sağdan sola listeler

CHP: Ana muhalefet partisi uzun zamandır ”heyecan yaratma” özelliğini kaybetmişti. Önce ön seçim, ardından da dün büyük şehirlerdeki kadın adaylarla yeni bir rüzgâr estirme imkânı...

CHP: Ana muhalefet partisi uzun zamandır ”heyecan yaratma” özelliğini kaybetmişti. Önce ön seçim, ardından da dün büyük şehirlerdeki kadın adaylarla yeni bir rüzgâr estirme imkânı yakaladı.

Sağa açılım durdu: Ön seçim süreci, CHP teşkilatlarının sağa açılmak istemediğini net bir biçimde ortaya koymuştu. Genel merkez bu mesajı aldı. Geçen seçimde baş tacı edilen ”sağ” adaylar bu kez liste dışı ya da alt sıralarda yer buldu.

HDP’ye oy kaptırmama listesi: CHP listesi, kilit bölgelerde sosyal demokrat ve genç oyların HDP’ye kaymasını önlemeyi amaçlıyor. Bu anlamda CHP büyük bir sıçramaya değil, ”oyunu muhafaza etmeye” odaklanmış. Ancak Rıza Türmen, Melda Onur, Gülseren Onanç, Aykan Erdemir gibi sosyal demokrat ve medyatik isimlerin liste dışı kalmış olması hayal kırıklığı.

Ermeni aday seçimi cesur: Kadın adayları öne çıkardığı ve İstanbul 2. Bölge 1. Sıraya bir Ermeni aday koyduğu için Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutlamak gerekiyor. Her ne kadar CHP’nin bu kararı HDP’nin Garo Paylan (İstanbul adayı) seçiminden sonra gelmiş olsa da yine de anlamlı. Ermeni adaylar hiçbir parti için büyük bir oy patlaması anlamına gelmez; ancak 1915 felaketinin 100’üncü yılında, hepimize ”tarihin doğru cephesine” doğru bir adım atma imkânı verir.
Ak Parti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaklaşan facia 06 Eylül 2018 | 19.994 Okunma Yalancı bahar mı ikinci bahar mı? 30 Ağustos 2018 | 13.715 Okunma Bu mu devlet aklı? 26 Ağustos 2018 | 15.966 Okunma Lale Devri bitti! 23 Ağustos 2018 | 14.784 Okunma Mutsuzluk beter umutsuzluk daha beter 19 Ağustos 2018 | 10.293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar