İran’ın dönüşü bizi etkiler

İran ve ABD arasındaki tarihi anlaşma, bu coğrafyanın kaderini değiştirecek nitelikte. İran’ın yavaş yavaş dünya sistemine entegre olması, nükleer teknolojisinin kontrol altına alınması, başlı...

İran ve ABD arasındaki tarihi anlaşma, bu coğrafyanın kaderini değiştirecek nitelikte. İran’ın yavaş yavaş dünya sistemine entegre olması, nükleer teknolojisinin kontrol altına alınması, başlı başına iyi bir gelişme. Ciddi ve inanılmaz kıran kırana bir müzakere süreci yaşandı. Emeği geçenlere teşekkür edelim. Birkaç nokta gözden kaçmasın:
KADINLAR BAŞARDI: Bu kritik müzakereleri ABD adına yürüten en kritik isim, John Kerry’nin yardımcısı ABD Dışişleri Müsteşarı Wendy Sherman oldu. Kerry müzakere heyetinin başı olsa da asıl teknik pazarlık, Sherman’ın omuzlarındaydı. Avrupa Birliği’nin Dışişleri Bakanı Federica Mogherini de müzakerelerin merkezinde yer aldı.
Dikkat ederseniz özellikle son 10 yılda kadınlar bütün demokratik ülkelerde kritik pozisyonlara gelmeye başladı. Ama Türkiye tam demokrasi olamadığı için, kadınlar da siyaset ve karar verme mekanizmalarının dışında. Kabinede tek bir bakan var, o da zaten kadından sorumlu! Ankara nüfusun sadece yüzde 50’si olan erkeklerin yüzde 100’e kontrol ettiği tuhaf ve arkaik bir sistemle yönetiliyor. Acıklı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaklaşan facia 06 Eylül 2018 | 19.994 Okunma Yalancı bahar mı ikinci bahar mı? 30 Ağustos 2018 | 13.716 Okunma Bu mu devlet aklı? 26 Ağustos 2018 | 15.966 Okunma Lale Devri bitti! 23 Ağustos 2018 | 14.784 Okunma Mutsuzluk beter umutsuzluk daha beter 19 Ağustos 2018 | 10.293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar