Ergenekon savcılarından ders alaydınız bari

Şimdi gel de cemaat savcılarını, cemaat polislerini nostaljiyle anma! Adamların hakkını yemişiz. Hükümetle ortak oldukları 2010-2013 döneminde onlarca gazeteci, asker, yazar, Kürt siyasetçi tutuklandı; ama en azından...

Şimdi gel de cemaat savcılarını, cemaat polislerini nostaljiyle anma! Adamların hakkını yemişiz. Hükümetle ortak oldukları 2010-2013 döneminde onlarca gazeteci, asker, yazar, Kürt siyasetçi tutuklandı; ama en azından iddianamelerde bir “el emeği göz nuru” vardı. Polis bir yerlere bir CD yerleştirir, olmadı virüsle bir belge yollar ve “Aaaa bak Ergenekon’dan talimat bulduk!” falan derdi. 
İşin içinde Adli Tıp, fotokopiler, gizli tanıklar, ıslak imzalar falan vardı. 
Mesela “Ergenekon Medya Belgesi” diye bir şey icat etmişlerdi, güya Ergenekon, okuyunca kâh kâh güleceğiniz ilkokul çocuğu seviyesinde direktiflerle bir belge hazırlamış ve gazetecilere “Birinci görevin Ergenekon iddianamesini sulandırmak” gibisinden talimatlar yolluyormuş. 
Savcılar çıkıp “Şu, şu, şu haberi yaptın, dolayısıyla Ergenekon’un medya direktifleri çerçevesinde örgüt üyesisin” diyor ama bununla da yetinmeyip bir biçimde bilgisayarına bu belgeyi virüsle yerleştiriyordu. Ozaman yandın! Örneğin Odatv davasında, Odatv’nin e-mail hesabına sahte bir hesaptan virüsle bir belge gelmiş. E-mail hiç açılmamış ve mahkemede bu belgenin kendi kendine bilgisayarın harddiskine yerleşen solucan tipi bir virüs olduğu tüm teknik açıklamalarıyla kanıtlandı. Ama yine de para etmedi. O belge “Ergenekon talimatı” sayıldı. 
Dedim ya; insan cemaat polislerini nostaljiyle anıyor. Birilerini tutuklarken en azından önceden bir hazırlık yapar, bir yerlere bir CD yerleştirilir, bir Word belgesi düzenler, efendim olmadı en azından bir virüs yollardı. 
Artık bu da yok! 
Nihayet çıkan Cumhuriyet iddianamesini dün okudunuz. Kuru kuru “Haber yaptın, editöryal çizgini değiştirdin, dolayısıyla terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütüne hizmet ediyorsun” kıvamında. 
664 kez “haber” kelimesi geçiyor. Gerisini siz düşünün! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaklaşan facia 06 Eylül 2018 | 19.994 Okunma Yalancı bahar mı ikinci bahar mı? 30 Ağustos 2018 | 13.715 Okunma Bu mu devlet aklı? 26 Ağustos 2018 | 15.966 Okunma Lale Devri bitti! 23 Ağustos 2018 | 14.784 Okunma Mutsuzluk beter umutsuzluk daha beter 19 Ağustos 2018 | 10.293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar