Nerede hata yaptık?

Kassas suresinin 24. ayetinde Hz. Musa'nın Firavun'un zulmünden kaçarken yaptığı dua şu şekildedir. “Ya Rabbi! Senin indireceğin her hayra muhtacım” Hayatımızın her anında zulümle karışık...

Kassas suresinin 24. ayetinde Hz. Musa'nın Firavun'un zulmünden kaçarken yaptığı dua şu şekildedir. “Ya Rabbi! Senin indireceğin her hayra muhtacım” 

Hayatımızın her anında zulümle karışık bir ortam vardır. Herkesin gücü nispetince yaptığı zulümlerden kaçışta yapılması gereken, tıpkı Hz. Musa'nın yaptığı gibi alemlerin tek sahibine sığınmak olmalıdır.  

Sığınılan Hak Teala, nasıl ki kulu Musa'ya barınacak bir ev, iş, aş ve hepsinden de önemlisi Saliha bir eş imkanı sunmuşsa, diğer sığınanlara ve gereğini yapanlara da verecektir. 

Bir emeğin ürünü olarak iyi bir eşe sahip olmak, denenmelerin, verilen sözlerin yerine getirmelerin ve güvenmelerin sonucudur. Baba Şuayb (a.s) güvendiği birine evladını emanet edebilmiştir. Zira evlat en büyük emanetlerden biridir.

Rabbimiz, hayat yolcuğunda beraber yürümek üzere yola çıkarken, erkeği kadının üzerinde kavvam olarak belirlemiştir. Kavvam olmak, gözetleyici durumunda olmaktır. 

Evlilik öncesi babasının ve erkek kardeşlerinin koruması altında olan kadın, bir de evlilik akabinde eşinin koruması altına da girmektedir. Bunun yanında toplumun da kadını koruma görevi vardır.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 500 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 272 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 153 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 102 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 251 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar